1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Algavad suvised metsakümblused Nõmme metsades
Algavad suvised metsakümblused Nõmme metsades

Algavad suvised metsakümblused Nõmme metsades

Nõmme vaba aja keskus korraldab suvekuudel kolm metsakümblust ehk retke looduses. Retked toimuvad iga kuu teise nädala teisipäeval erinevatel terviseradadel algusega kell 9.30.

Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul on Nõmme elanikel hindamatu võimalus oma vaba aja veetmiseks looduses – Harku metsas, Pääsküla rabas, Nõmme nõlvadel ja mujal. „Nõmme vaba aja keskuse poolt korraldatavad metsakümblused on mõeldud kõigile neile, kes end üksinda metsas turvaliselt ei tunne või vajavad seltskondlikku tuge. Retkede läbiviija Aalo Kukk kinnitab, et iga retk on omanäoline ning selle kujundavad osalejad teekonnal nähtu ja kogetuga,“ rääkis linnaosavanem.

„Metsakümbluse näol ei ole tegemist spordiürituse või botaanikatunniga. See idee pärineb Jaapanist, aga on tänaseks laialt levinud ka mujale. Asja sisu on inimesed paariks tunniks metsa jalutama, kuulama ja vaatama viia,“ selgitas metsakümbluse läbiviija Aalo Kukk. „Jaapanlaste uuringud kinnitavad, et mets mõjub positiivselt vaimsele tervisele ning aitab ka muudest tervisehädadest paranemisele kaasa,“ lisas ta.

Nõmme vaba aja keskuse poolt korraldatavad metsakümblused toimuvad:

  • 13. juuni kell 9.30 Harku metsas algusega Suvila tn ja Kalda tn ristmikult;
    11. juuli kell 9.30 Pääsküla rabas algusega Sõbra tn ja Rännaku pst ristmikult
    8. august kell 9.30 Harku metsas algusega Tähetorni tn ja kergliiklustee ristmikult (Harku terviseraja kirdeparkla).

Info ja eelregistreerimine aalo.kukk@gmail.com või telefonil 516 6809.

Head Uudised GoodNews