1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Arstitudengid ootavad südamepäeval tervisenäitajaid mõõtma
Arstitudengid ootavad südamepäeval tervisenäitajaid mõõtma

Arstitudengid ootavad südamepäeval tervisenäitajaid mõõtma

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) viib läbi 29. septembril kaubanduskeskustes üle Eesti tasuta tervisenäitajate määramist.

Üritus toimub seoses rahvusvahelise südamepäevaga, mille eesmärk on teavitada riskidest, mis mõjutavad südame-veresoonkonna haiguste (SVH) teket. Kolesterooli ja vererõhku on võimalik mõõta Tallinnas Mustika keskuses, Tartus Kvartalis ja Lõunakeskuses, Narvas Astri keskuses, Rakveres Põhjakeskuses ja Kuressaares Auriga keskuses. Enne kolesterooli mõõtmist võiks olla 12 tundi söömata ja enne vererõhu mõõtmist võiks pool tundi rahulikult istuda.

„SVH on kõige levinum surmapõhjus Eestis, rääkimata tervelt elatud eluaastatest, mida inimesed kaotavad, haigestudes SVH-sse. See on ka põhjus, miks otsustasime sellel aastal tulla avalikesse kohtadesse kolesterooli ja vererõhku mõõtma,“ sõnas ürituse peakorraldaja Gerli Liloson.

Maailma südamepäev on globaalne teavituskampaania, mis toimub 29. septembril. Igal aastal on kampaania fookuspunkt natuke erinev. Sellel aastal on maailma südamepäeva missiooniks kindlustada hea südametervis kõigile, luues ülemaailmse kogukonna Südame Kangelastest. Need on inimesed, kes tegutsevad selle nimel, et elada kauem ja paremini, andes lubaduse:

– Oma perele: süüa tervislikumalt.

– Oma lastele: teha rohkem trenni ja aidata neil olla aktiivsemad, öelda ei suitsetamisele ja aidata lähedastel suitsetamine maha jätta.

Head Uudised GoodNews