1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. ARTJOM SAVITKSI RESTORANIS TRÜHVEL! Artjom arvab, et kokanduses nagu ka muusikas võib teha kõike
ARTJOM SAVITKSI RESTORANIS TRÜHVEL! Artjom arvab, et kokanduses nagu ka muusikas võib teha kõike

ARTJOM SAVITKSI RESTORANIS TRÜHVEL! Artjom arvab, et kokanduses nagu ka muusikas võib teha kõike

Foto: Rasmus Kooskora
Foto: Rasmus Kooskora

Koos oma tüdruksõbra Annaga restorani Trühvel külastanud muusik Artjom Savitski ütleb, et Trühvli silt on talle varemgi silma jäänud, sest tal on Telliskivi Loomelinnakus siiani palju proove. Seejärel tunneb ta ära, et restorani maja ongi tema bändi kunagine proovimaja, ainult et muusikud on nüüd sügavamale rajooni sisse kolinud, ja üleüldse on Telliskivi piirkond ilusamaks tehtud, seal on palju uusi kohti avatud ja inimesi käib seal rohkem.

Restoran Trühvel valmistas paarile meeldiva üllatuse, sest nad kujutasid seda ette pigem tavalise söögikohana, kuid siis selgus, et tegu on tipprestoraniga, kus on väga personaalne lähenemine. “Ei oota, et Telliskivis oleks selline koht,” nendib Artjom.

IMG_1148

Artjom tellis Trühvlis grillitud kitsejuustusalatit maasikatega ja peab seda heaks maitsekoosluseks, milles on palju erinevaid nüansse. Desserdis üllatasid teda punased sõstrad, mida ta nägi esimest korda sel moel kasutatavat. “Maitsed sobisid omavahel väga hästi!” kiidab ta oma valitud sööki. Anna võttis kõrvitsarisottot, millele oli lisatud mett. “Mulle maitses soolase ja magusa kooslus, kõrvitsarisotto meeldis mulle eriti,” räägib ta. Artjomi ja Anna restoraniskäik oli eriline sellegipoolest, et nad pääsesid köögipoolele ja said ise toidu taldrikule panna.

IMG_1166

Muusik ütleb, et sattus köögipoolele sel moel esmakordselt, varem on ta kontserdite ajal köögist lihtsalt läbi läinud. Trühvlis üllatas teda eriti puhtus. “Ma korra mõtlesin, et ega ma kooli söögitädi muljet jäta,” muigab Artjom. “Tegin ettevaatlikult, et midagi ümber ei ajaks.”

IMG_1178

Muusik arvab, et kokanduses nagu ka muusikas võib teha kõike, peaasi, et maitseks. Anna sõnul huvitab tema kaaslast kokandus väga ja ta on mõnigi kord avaldanud soovi kursustel ära käia. Sageli tuleb ta sõbrannale kööki appi süüa tegema ja siis lõpeb asi sageli nii, et süüa teeb Artjom ise. Laulja ise kinnitab, et kokkamine on loominguline asi ja temale ei meeldi seejuures retsepte vaadata — see jääb küll aluseks, kuidas asi võiks käia, kuid ta ei vaata seda kogu aeg, vaid katsetab erinevate maitsetega. “Mulle meeldib ise marinaadi teha, siis tead, mida sisse paned,” räägib Artjom oma kokakunstist. “Kui ostad poolfabrikaate, võib see säilitamise eesmärgil üle soolatud olla, või on suhkrut ülearu — me toitume tervislikult. Ka väherasvastest komponentidest saab häid toite teha.”

IMG_1193

Artjom meenutab oma hiljutist tuuri tuntud lauljatega ning selle käigus rääkis ka Mait Maltis, et teeb ise kodus süüa. Paari usutlev GoodNewsi reporter Monika Kuzmina teab rääkida, et ka Dave Benton teeb igapäevaselt süüa ja temal on pühad puhkuse aeg, sest siis valmistab einet tema pere.

Artjomil ja Annal on käsil ka korteri remont ja mõlemale meeldib selle disainimine. Anna räägib, et kui tavaliselt on naine see, kes sisustab ja mees on kõigega nõus, siis Artjomil on palju omapoolseid ideid ja mõtteid ning need arutatakse üheskoos läbi.

Naastes restorani külastamise juurde nendib Artjom, et kui ollakse koos 24/7, siis tekib alati  mingi rutiin ja siis on teise õhkkonda minek vaheldus igapäevaelus. Teenindamise koha pealt meenutab ta, kuidas pärast pearooga tuli peakokk ja küsis nende edasiste soovide kohta. Desserdiks valis peakokk Artjomile sinahallitusjuustujäätise, mis oli muusikule endalegi menüüs silma jäänud, Anna aga nautis soolakaramelli. “Julge, aga maitsev kombinatsioon soolasest ja magusast,” ütleb Artjom, tunnistades, et armastab magusat, kuid sööb seda vähe.

IMG_1181

Ise klienditeenindajana töötanud Anna teab, kui raske see töö tegelikult on, kui igaühte tuleb personaalselt teenindada. Seetõttu on tal silma ka selle osas, kas teenindaja on oma tööd tehes õnnelik või ta ongi lihtsalt oma igapäevast palgatööd tegemas. Restorani Trühvel teenindajate suhtes on ta kindel, et need on hinge ja südamega tegutsemas ning seejuures ka rõõmsad.

VAATA GALERIID!
Fotod: Rasmus Kooskora

Jüri Kukk

Jüri Kukk Ajakirjanik