1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Avati Eesti esimene ämmaemandate erapraksis
Avati Eesti esimene ämmaemandate erapraksis

Avati Eesti esimene ämmaemandate erapraksis

13.septembril korraldab uus ämmaemandate erapraksis Gravidos OÜ oma ruumides Tallinnas Koskla 16 (III korrus) lahtiste uste päeva.

Oodatud on kõik, kes asjast huvitatud on, sest täna on unikaalne võimalus saada individuaalset ja professionaalset infot ämmaemandusteenuse kohta.

2013. aasta juulis sai Eesti Tervishoiuametilt ametliku tegevusloa esimene iseseisva ämmaemandusteenuse osutamiseks asutus nimega Gravidos OÜ. Tänaseks on jõutud omadega selleni, et saab osutada igakülgselt täiuslikku ämmaemandusteenust. See hõlmab raseduse jälgimist koos vastavate analüüside võtmisega, sünnituseks ettevalmistust, imetamisnõustamist, vastsündinu hooldust, perekooli loenguid, joogat väikestes gruppides ja kontratseptiivide kordusretseptide väljastamist.

Gravidos OÜ asutajateks on ämmaemandad Riin Rosenperk ja Moonika Tammel.

Riin Rosenperk on noor tubli aktiivne ämmaemand, kes on töötanud erahaiglas Fertilitas sünnitusosakonna ämmaemandana ning hetkel tegev ka Pelgulinna Sünnitusmaja sünnitusosakonnas. Lisaks omab UNICEF-i imetamisnõustaja diplomit.

Moonika Tammel on üle 20 aasta olnud ämmaemand. Sellest ajast enamuse tegutsenud Rapla haigla sünnitusosakonnas ja Rapla Erakliinik Praxises. Täiendanud oma teadmisi sünnitervendamisest ja pehmest ekstaatilisest sünnist õpetaja Binnie A. Dansby juures.

Gravidose ämmaemandate siiras soov on tuua pered teadlikkuse juurde, et rase olemine tähendab uue elu loomist. Milline see uus elu hakkab välja nägema ja kuidas temaga koos hiljem hakkama saada, see oleneb sellest, kuidas teda ootame. Oluline on kui toetatud pered selles protsessis on. Sellest sõltuvad ka enamus terviseprobleeme raseduse ajal. Vahel piisab vaid vestlusest ja probleemile tähelepanu osutamisest. See on koht, mille jaoks haiglates aega ja võimalust napib.

Seepärast tahab Gravidos anda peredele võimaluse valida, kus ja kelle toetusel oma uut elu luua.

Head Uudised GoodNews