1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Black Food Festival saab avapaugu väga erilise õhtusöögiga
Black Food Festival saab avapaugu väga erilise õhtusöögiga

Black Food Festival saab avapaugu väga erilise õhtusöögiga

Novembris toimuv elustiiliüritus Black Food Festival saab erilise alguse juba paar päeva varem – 19. novembril leiab Fotografiska restoranis aset Blackout õhtusöök. Toidukoha peakokk Peeter Pihel loob vaid selleks ainulaadseks sündmuseks 7-käigulise erimenüü, mille roogade valmistamisel ei ole kasutatud elektrit.

Koka sõnul on “elektriline jalajälg” restoranide töös väga suur ja ajas paraku aina kasvav. “Pea iga samm toore säilitamisel ja töötlemisel vajab tänapäeval suuremal või väiksemal määral elektrit,” selgitas Pihel. “Kuid sel ühel õhtul vaatame tagasi juurte poole ja teeme toidud valmis muul moel. Menüüs on võimalikult palju välistatud elektri kasutamine ja seda juba alates varaseimast etapist – toore kasvamisel, säilitamisel, töötlemisel ja lõpuks ka toidu valmistamisel.”

Blackout õhtusöögid on maailmas üha populaarsust kogumas. Esimene taoline üritus leidis aset 2014. aastal Kopenhaagenis asuvas Amassi restoranis ja seda ilma eelneva plaanita. Juhuslikust elektrikatkestusest sai aga alguse trend, mis on levinud paljudesse riikidesse ning mida on ellu viinud erinevad restoranid ning tippkokad.

Eestis toimub taolise kontseptsiooniga üritus esmakordselt just Fotografiskas ning meeldejääval sündmusel saab lisaks maitseelamustele nautida ka ainulaadset atmosfääri – toitu serveeritakse küünlavalgel. Vaid üheks õhtuks ning piiratud hulgale külalistele loodav menüü pakub üllatusi ka kõige nõudlikumatele gurmaanidele ning sisaldab järgmiseid hõrke käike:

– Seeneniidistiku leem
– Männiokastel küpsetatud sinimerekarbid
– Soolatud siig kurgiseemnetega
– Imeõhukesed peediviilud suitsutatud kitsepiimaga
– Kadakaokstel küpsetatud kammkarp
– Röstitud põdrasüda ja luuüdi
– Maapirn väga tumedaks röstitud õllelinnastega
– Ahjuõun ebaküdoonia ja ternespiima karamelliga

Black Food Festivali avaüritus Blackout õhtusöök toimub 19. novembril kell 20.00 Fotografiska restoranis (Telliskivi 60a/8, Tallinn). Ürituse hinnaks on 69€ (õhtusöök koos tervitusjoogiga) või 99€ (õhtusöök + toiduga sobitatud veinid). Pääsmed on müügil Fienta.com veebilehel ning neid on saadaval piiratud arv.

Kogu perele sobiv Black Food Festival Tallinn toimub 21. novembril kell 11.00-20.00 Põhjala Tehases (Marati 5a, Tallinn). Piletid on müügil Ticketeris ning neid on saadaval piiratud arv. Lisainfo leiab siit.

Piletid on võimalik soetada Ticketerist.

Head Uudised GoodNews