1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Bocuse d’Or: Eestit soovib esindada kuus kokka
Bocuse d’Or: Eestit soovib esindada kuus kokka

Bocuse d’Or: Eestit soovib esindada kuus kokka

Sel aastal pürgib ihaldatud kulinaariakonkursile Bocuse d’Or lausa kuus kokka Eestist.

Võistluste pikaaegse eestvedaja Dimitri Demjanovi sõnul on Eesti kindlal kursil end maailma gastronoomiakaardile seadmisel. “Meie kokkade tase on väga kõrge, puhas loodus annab meile väärt toorainet. Meil on, mida maailmale näidata,” sõnab Demjanov.

Bocuse d’Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mida nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa võistlusvooru 2020. aasta juunis Tallinnas.

Eesti kokkade eelvoor toimub 6. juunil sel aastal Tallinna Teeninduskoolis, kus publikul on võimalus ka kohapeal kaasa elada. Eesti kokkadel tuleb viie tunni jooksul valmistada kaks rooga: kalaroog angersägast ja liharoog põrsalihast.

Eesti kandidaadi kohale võistlevad:

Piret Pusse on võitnud aasta koka tiitli ja pidanud kokaametit ligi kümmekond aastat. Hetkel töötab restoranis Noot Pärnus.

Vladislav Borovik on omandanud hariduse Tallinna Teeninduskoolis, osalenud Bocuse d’Or Euroopa võistlusel 2017. aastal abikokana. Hetkel töötab restoranis Art Priori Tallinnas.

Artur Kazaritski teekond kokana algas Tallinnast ja on viinud teda erinevatesse riikidesse tööle. Viimased kolm aastat töötab kolme Michelini tärniga restoranis Geranium Kopenhaagenis.

Ivan Derizemlja on õppinud Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, osalenud mitmel kokandusvõistlusel Eestis. Töötab restoranis CRU.

Alexander Gurejev on lõpetanud Tallinna Teeninduskooli ja omab Le Cordon Bleu’ diplomit Londonist. Töötab Oslo hotellis Bristol.

Kaido Metsa on varasemalt edukalt võistelnud mitmel kokanduskonkursil. Kokana alustas tööd restoranis Egoist ja täna on peakoka rollis restoranis Juur Tallinnas.

Head Uudised GoodNews