1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eakate festivali suurtoetaja on Südameapteek
Eakate festivali suurtoetaja on Südameapteek

Eakate festivali suurtoetaja on Südameapteek

MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev ja Südameapteegi juhatuse esimees Kristo Tullus pärast toetuskokkuleppe sõlmimist
MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev ja Südameapteegi juhatuse esimees Kristo Tullus pärast toetuskokkuleppe sõlmimist

Tänavu 1.-2. oktoobril toimuva ja järjekorras juba viienda Eakate festivali suurtoetaja on Südameapteek. Ka juubelifestivali tasuta pääsmed on alates augusti algusest saadaval Südameapteekides üle Eesti.  Tulenevalt liikumisaastast on juubelifestivali keskne teema liikumine ning pealkirjaks „Elu täis särtsu“.

„Meil on hea meel juba teist aastat Eakate festivali korraldamises kaasa lüüa. Festivali näol on tegemist suurepärase initsiatiiviga väärtustamaks vanemaid inimesi üle Eesti. Südameapteek viib festivali raames läbi erinevaid tervisenäitajate mõõtmisi ja korraldab tervist edendavaid loenguid.“ ütles Südameapteegi turundus- ja kommunikatsioonijuht Tuuli Kruusimägi.

Tallinnas, Salme kultuurikeskuses toimuv eakate festival on kujunenud populaarseks ürituseks eakate hulgas nii Tallinnast kui üle-Eesti ning sellega tähistatakse Eestis rahvusvahelist eakates päeva (1. oktoober).

Eakate festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas, näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi ning pakkuda kohtumis- ja suhtlemisvõimalust.  Traditsiooniliselt oodatakse ka tänavu eakate taidluskollektiive festivalile oma oskusi näitama. Registreeruda saab festivali kodulehel www.eakatefestival.ee

2014. aasta on Eestis kuulutatud liikumisaastaks ning selle eesmärk on suurendada regulaarse liikumisharrastusega tegelejate arvu, mille tulemusel paraneb Eesti elanikkonna tervis ja kasvab töövõime. Liikumisaasta 2014 viib ellu Eesti Olümpiakomitee ning erinevate tegevustega ollakse kohal ka Eakate festivalil.

Eakate festivali korraldaja on MTÜ Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab enam kui 5000 inimest üle Eesti.

Selleks, et olla jooksvalt kursis festivali arengute ja tegemistega kutsume teid liituma festivali Facebooki lehegawww.facebook.com/eakatefestival

Infot festivali kohta saab ka kodulehelt www.eakatefestival.ee

Head Uudised GoodNews