1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eakate sviidid broneeriti enne uue hooldekodu avamist
Eakate sviidid broneeriti enne uue hooldekodu avamist

Eakate sviidid broneeriti enne uue hooldekodu avamist

Viimsis avatakse homme kauaoodatud Pihlakodu eakatekodu, mille 130 koha seas on ka esimesed kolm eakatele mõeldud sviiti, mis on tänaseks kõik broneeritud.

“Sviitide näol oli tegemist nii-öelda prototüübiga ehk kuna midagi sellist polnud Eestis varem tehtud, siis rajasime neid uude Viimsi eakatekodusse esialgu kolm tükki ning mõned päevad enne avamist broneerisime neist viimase,” märkis Pihlakodude juht Kadri-Ann Tivas, kelle sõnul maksab koht sviidis 1990 eurot kuus, kui tavatubades algavad kuutasud 990 eurost.

“Kui Pihlakodu kaks aastat tagasi Nõmmel Tallinna moodsaima eakatekodu avas, oli eesmärk tuua Eesti eakate hoolekandesse uus kvaliteeditase. Aasta tagasi Tabasalus rajasime spetsiaalselt eakate hoolekandeks rajatud hoones suurima moodsa eakatekodu ning nüüd Viimsis soovisime sviitidega tõsta standardeid veel kõrgemale,” selgitas Tivas uude hoonesse sviitide loomise mõtet.

Eesti esimestes privaatsetes terrassiga sviitides on rohkelt ruumi, luksuslikum sisustus ning omaenda isiklik köögi- ja istumisala. Sviidid asuvad eraldi hoone osas, kuhu on elanikel ka võimalik iseseisvalt tulla-minna.

Eakatekodus on lisaks sviitidele kaasaegse sisustuse ja teleriga tavatoad, oma raamatukogu, saun, massaaži- ja protseduuriruumid ning avar saal üritusteks. Värske toit valmib oma köögis toitumisterapeudi iga nädala kohta eraldi loodud menüü alusel.

Viimsi Pihlakodu projekteerisid arhitektid Inno Vanaselja ja Lauri Nõmm ning ehitas AZELTA Projekt. Arendust rahastasid BaltCap Growth Fund ja Swedbank pensionifondid.

Pihlakodu ketti kuulub 180-kohaline esinduslik Tabasalu eakatekodu, Tallinna moodsaim 85-kohaline Pihlakodu Nõmmel ning uusim 130-kohaline eakatekodu Viimsis.

Head Uudised GoodNews