1. Avaleht
  2. Tervis
  3. EESKUJUKS! Avon viis töötajad rinnakontrolli
EESKUJUKS! Avon viis töötajad rinnakontrolli

EESKUJUKS! Avon viis töötajad rinnakontrolli

20141105_100624

Täna toimus Põhja-Eesti Regionaalhaigla rinnakabinetis Avon Eesti töötajate rinna tervise kontroll. Oma tervist kontrollima olid kutsutud kõik naistöötajad.

Rinnavähi varase avastamise kampaaniat toetades otsustas Avon Eesti OÜ korraldada oma naistöötajatele teabepäeva. Nõustaja vastuvõtt organiseeriti koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaigla rinnakabinetiga, kus Avoni naisperet ootas konsultatsioon ja rindade kontroll. Arst õpetas ka, kuidas on õige oma rindu ise kontrollida.

Avon Eesti tegevjuhi Pawel Baranowski arvates aitab selline tegevus paremini Avoni väärtusi edastada. „Meie jaoks on rinnavähivastane võitlus südameasi ning tahame alati minna ühe sammu kaugemale, et toetada naisi, ka meie endi töötajaid. Rinna tervise päeva korraldamine meie töötajatele innustab neid ja esindab meie põhiväärtusi.“

AVON-lindiga

PERH-i radioloogiakeskuse juhataja dr. Maret Talk: „Rinnavähk on naiste kõige sagedasem pahaloomuline haigus. Aastas haigestub maailmas rinnavähki ca 1,67 miljonit naist, Eestis on igal aastal esmaseid rinnavähi juhte üle 600. Arenenud maades sureb rinnavähki iga 4.-5. haigestunud naine. Rinnavähki ei ole võimalik ennetada, aga kui see haigus avastatakse varases staadiumis, on suur võimalus kaasaegse raviga ellu jääda.“

Arvud Eesti statistikast (Eesti Vähiregister)

5-aasta suhteline elulemus rinnavähi diagnoosiga naistel Eestis 2005-2009:

Üldine rinnavähi 5-aasta suhteline elulemus      76%

I staadium                                                                        100%
II staadium                                                                       87%
III staadium                                                                     54%
IV staadium                                                                     12%

Kõige enam saavad rinnavähi varaseks avastamiseks ära teha naised ise – osaledes aktiivselt rinnavähi mammograafilisel sõeluuringul ja ise rindu katsudes ning muutuste korral kohe arstile pöördudes.

2001. aastal alustas Avon rinnavähivastast võitlust Eestis ja jätkab seda ka täna. Sel aastal toetas Avon Eesti Vähiliitu 3999 euroga.

Head Uudised GoodNews