1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Eesti toidu kuu üritustest võttis osa 50 000 inimest
Eesti toidu kuu üritustest võttis osa 50 000 inimest

Eesti toidu kuu üritustest võttis osa 50 000 inimest

Terve septembrikuu väldanud Eesti toidu kuu jooksul toimus üle riigi kümneid toidule pühendatud üritusi, millest võttis osa kokku ligi 50 000 inimest.

„Eesti toidu kuu üritused osutusid populaarseks, kinnitades siinse tarbija teadlikkust kodumaise toidu väärtustamisel ning oma toitumisharjumuste suunamisel värskemale ja tervislikumale valikule,“ lausus maaeluminister Urmas Kruuse. „Kuigi programm oli võrreldes eelnevate aastatega veidi lühem, siis sellegipoolest jätkus külastajaid neile kõigile. Eesti toidukultuur areneb jõudsalt edasi ja see on igati tervitatav.“

Septembris toimus üle Eesti hulgaliselt toidule pühendatud toidufestivale, laatu, konverentse ja töötube. Kuna COVID-19 viirusepuhangu tõttu olid kõik ürituskorraldajad ettevaatlikud ja väiksem külastajate arv oli ette näha, siis peeti oluliseks pakkuda üritusi ja teavet ka teises vormis. Nii olid programmis esindatud toidufilmide festival ja lastele mõeldud saatesari ning pakkumisi võis leida ka jaekaubandusest. Näiteks kogus ETV 2 kanalil näidatud lastesari “Magus Molekul” septembris kuue saatega lausa 69 000 vaatajat.

Lõppakordina 20.–24. septembrini toimunud kalanädalal pakkus Tartu Ülikooli Kalanduse Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega kalalõunaid tervishoiutöötajatele. Viie haigla peale söödi ära 365 kilo kalafileed ja jagati ligi 2000 portsu kala.

Head Uudised GoodNews