1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Emeriitprofessor Raivo Vokk kõneleb sarjas “Tervise teerajad”
Emeriitprofessor Raivo Vokk kõneleb sarjas “Tervise teerajad”

Emeriitprofessor Raivo Vokk kõneleb sarjas “Tervise teerajad”

Emeriitprofessor ja toitumisteadlane Raivo Vokk räägib 18. novembril Kadaka Konverentside sarjas “Tervise teerajad” toitumise müütidest ja tegelikkusest.

Sissejuhatav loeng keskendub ennekõike toitainetele toidus. Läbi praktiliste näidete tutvustab toitumisteadlane, milliseid toitaineid vajame igapäevaelus ja millistes toidugruppides neid leidub. Loengus tutvutakse menüü koostamise põhimõtetega, toitumissoovitustega ja toitainete kohta info otsimise võimalustega. Osalejaid kaasates arutleb Vokk toidu ja toitumise kohta ringiliikuvate müütide üle. Juttu tuleb ka enesepiiratud toitumisest ja paastumisest.

Koolituste koordinaator Leelo Lehtla leiab, et loeng sobib kõikide huvilistele oma toitumisalaste teadmiste värskendamiseks ja täiendamiseks. “Hinnatud teadlase ja õppejõuna on Raivo Voki asjatundmus valdkonnas imetlusväärselt lai ja asjakohane,” sõnab Lehtla. “Seda enam on meil suur rõõm, et saame teda taas “Tervise teeradade” sarjas võõrustada.”

Raivo Vokk õppis ülikoolis inimese füsioloogiks ja biokeemikuks. Tal on teaduskraad mikrobioloogias. Vokk on toitumisalaste teadustööde ja raamatute autor ning magistri- ja doktoritööde juhendaja. Toitumissoovitusi on ta jaganud koolitustel, raadio- ja telesaadetes ning ajalehtedes-ajakirjades.

Head Uudised GoodNews
tags: