1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Enrico Ascoli õpetab helisid loomingu ainesena kasutama
Enrico Ascoli õpetab helisid loomingu ainesena kasutama

Enrico Ascoli õpetab helisid loomingu ainesena kasutama

Enrico Ascoli 121. novembril toimub Kultuurikatlas heli-performance, mille menüüs on  suvikõrvitsanuudlid, praetud tofu ning ahjus küpsetatud tomatikaste!

19.-21. novembril tutvustab ülemaailmse haardega muusikaprodutsent, helidisainer ja psühholoog Enrico Ascoli (Itaalia/Prantsusmaa) Kultuurikatlas oma loomingu tagamaid, inspiratsiooniallikaid ja loomeprotsesse. Kolme päeva jooksul annab Enrico Ascoli loengu ja meistriklassi ning koostöös Vegan Restoran V peakoka Mikk Mäega (Eesti) kantakse ette heli-perfomance.

Enrico Ascoli 2Neljapäeval, 19. novembril kell 18–19.30 toimub Enrico Ascoli loeng teemal „Blind Listening/Acousmatica”. Enrico räägib enda uurimistööst, kirjeldades oma installatsioonide ja etenduste kontseptuaalseid mudeleid, loomeprotsesse ning tehnikat. Kuulamise seisukohast on erilise tähelepanu all sotsiaalne kogukond, arhitektuur ja argiesemed, milles avastatud helimärke ning akustilisi kooskõlasid kasutatakse loomingu ainesena. Loeng on inglise keeles ning sissepääs kõigile tasuta.

Reedel, 20. novembril kell 10–17 toimub Enrico Ascoli meistriklass teemal „Blind Listening/Acousmatica”. Meistriklass koosneb kolmest võrdselt olulisest osast: kuulamistreening, kasutades harjutusi, mille ajal osalejad kogevad oma keha, esemete ja ruumi akustilisi omadusi; valitud materjali avastamine, kus tähtsal kohal on selle abil mõne kunstiteose/performance’i kujundamine ning heli-performance, mille korraldavad meistriklassis osalenud. Meistriklass toimub inglise keeles ning osalustasu on 15 eurot. Heli-performance’i ettekanne toimub 18–18.30 ning sissepääs kõigile tasuta.

Enrico Ascoli 3Loeng ja meistriklass on ennekõike suunatud professionaalidele: erinevate valdkondade loovisikud, helidisainerid, heliloojad, muusikud, helikunstnikud, kaasaegse kunsti maastikul tegutsejad, transdistsiplinaarsed loovisikud. Samas on uksed avatud ka kõigile huvilistele!

Laupäeval, 21. novembril kell 18–19 kantakse Enrico Ascoli ja Mikk Mäe poolt ette heli-performance „Foodjob, Frequencies Under the Tongue”.  Tegemist on Enrico Ascoli gastronoomilise heli-performance’iga, mida ta korraldab kohaspetsiifiliselt koos eri riikide ja köökide kokkadega. See on mitmeid meeli haarav kokanduskogemus, mis tekitab reaalajas heliõhkkonna, millele järgneb hõrgutiste degusteerimine. Mikk Mägi, Vegan Restoran V peakokk ja heli-performance’i kokk, esitleb mitut vegan retsepti. Heli-performance’i menüüs: suvikõrvitsanuudlid salatiga, praetud tofu ürtide ja vürtsidega ning ahjus küpsetatud tomatikaste. Pilet 10 eurot.

Head Uudised GoodNews