1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Erakorraline arstiabi on pealinnas tagatud ka pühade ajal
Erakorraline arstiabi on pealinnas tagatud ka pühade ajal

Erakorraline arstiabi on pealinnas tagatud ka pühade ajal

Tallinnas saab ägedate terviseprobleemide korral abi ka pühade ajal – tagatud on erakorraline meditsiiniabi ja avatud on valveapteegid.

„Loodan, et kõigi pühad mööduvad turvaliselt ja tervena, kuid vahel see siiski nii ei lähe. Seetõttu on erakorraline meditsiiniabi tagatud ka jõulupühadel ja aastavahetusel – ööpäevaringselt töötavad haiglate erakorralise meditsiini osakonnad, kiirabi ja valveapteegid. Esmaabi annab ka hambakliinik, kõnedele vastab perearsti nõuandetelefon ning lastele saab kutsuda koduarsti,“ rääkis Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina. „Samas soovitame seoses kõrgenenud haigestumusega erinevatesse hingamisteede haigustesse varuda aegsasti apteegist käsimüügiravimeid, et lihtsamate tervisehäiretega ei oleks vaja haiglate erakorralise abi osakondadesse rutata. Soovin kõigile rahulikke ja rõõmurohkeid jõulupühi ning toredat vana aasta lõppu!“

Tallinna Kiirabi osutab ööpäevaringset teenust kõikidel nädalapäevadel, helistada tuleb 112.

AS Ida-Tallinna, AS Lääne-Tallinna Keskhaigla, SA Tallinna Lastehaigla ja SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonnad (sh Regionaalhaigla erakorralise psühhiaatrilise meditsiini osakond) töötavad ööpäevaringselt.

Kuni 12-aastasele ägedate haigussümptomitega lapsele saab Tallinnas kutsuda koduarstibrigaadi. SA Tallinna Lastehaigla koostöös Tallinna Kiirabiga teevad koduvisiite nii 24., 25., 26. ja 31. detsembril kui ka 1. ja 2. jaanuaril kell 14–22. Koduarsti kutsumiseks tuleb helistada Tallinna Kiirabi dispetšerile telefonil 697 1145, kõnesid võetakse vastu kell 12–20.

Perearsti nõuandetelefon numbritel 1220 ja +372 634 6630 töötab tavapäevadel ööpäev läbi, riiklikel pühadel ning nädalavahetuseti saab nõuandeliinile helistada kella 8–22. Hädajuhul on nõuandetelefonil võimalik pikendada ka ravimiretsepti.

Tallinna Hambakliinikus (Toompuiestee 4b) toimub vastuvõtt alljärgnevalt:

  • 23. detsembril osutatakse kõiki hambaraviteenuseid kell 8−18,
  • 24.–26. detsembrini toimub esmaabi vastuvõtt kell 9−14 (töötab ka röntgenikabinet), aja saab broneerida telefonil 1920 või +372 612 1200,
  • 27.–30. detsembrini osutatakse kõiki hambaraviteenuseid kell 8–20,
  • 31. detsembril osutatakse kõiki hambaraviteenuseid kell 8−18,
  • 1. jaanuaril toimub esmaabi vastuvõtt kell 10−14 ning 2. jaanuaril kell 9−14 (töötab ka röntgenikabinet).

Valveapteegid aadressidel Tõnismägi 5 ja Vikerlase 19 on avatud ööpäevaringselt.

Head Uudised GoodNews