1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Erikomisjon võtab fookusesse Eesti tervishoiu suundumused
Erikomisjon võtab fookusesse Eesti tervishoiu suundumused

Erikomisjon võtab fookusesse Eesti tervishoiu suundumused

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab tänasel avalikul istungil Eesti tervishoiu suundumusi, sealhulgas tervishoiutöötajate puudusega seotud probleeme.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul näitas Riigikontrolli ülevaade, et Eesti tervishoiu üheks keskseimaks probleemiks on kujunenud tervishoiutöötajate vähesus, samuti on probleemiks tervishoiuteenuste ebaühtlane kättesaadavus ja pikad ravijärjekorrad.

„Eestis on hinnanguliselt Euroopa Liidu suurim katmata ravivajadus ning probleemid pigem süvenevad. Samuti pole olukord paranenud laste tervisekontrollides osalemises, koolitervishoius ja vaktsineerimises, täiskasvanute sõeluuringutes osalemises ja hambaarsti juures käimises ning ka terviseedendusega pole suudetud piisavalt tegeleda,“ ütles Mölder. „Soovime komisjonis saada ministrilt ja teistelt tervisevaldkonna juhtidelt põhjaliku ülevaate tervishoiu rahastamisest ja olukorra parandamiseks vajalikest ümberkorraldustest, mis puudutavad nii perearstiabi kui ka haiglavõrgu korrastamist. Väikese riigina ei saa me endale lubada tervishoiuteenuste kättesaadavuse ja kvaliteedi langust.“

Istungile on kutsutud riigikontrolör Janar Holm, tervise- ja tööminister Peep Peterson, Eesti Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane, Terviseameti peadirektor Birgit Lao, Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa, Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esinaine Le Vallikivi ja Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

  • Erikomisjoni avalik istung algab kell 13.15 ja seda saab jälgida veebiülekandes.

Riigikogu täiskogule annab riigikontrolör Eesti tervishoiu suundumustest ning riigi vara kasutamisest ja säilimisest 2021.–2022. aastal ülevaate teisipäevasel istungil.

Head Uudised GoodNews