1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Esimene gripifoorum keskendub tervishoiutöötajate vaktsineerimisele
Esimene gripifoorum keskendub tervishoiutöötajate vaktsineerimisele

Esimene gripifoorum keskendub tervishoiutöötajate vaktsineerimisele

Foto: Terviseamet

Terviseamet koostöös Sotsiaalministeeriumiga korraldavad teisipäeval, 8. oktoobril Eesti esimese gripifoorumi, kus alateemaks on “Tervishoiutöötaja ja gripivastane vaktsineerimine”.

“Foorumi üheks eesmärgiks on tõsta gripivastase vaktsineerimise teadlikkust tervishoiutöötajate hulgas,” ütles Terviseameti peadirektor Tiiu Aro.

Terviseameti tellimusel valminud värske uuringu andmeil vaktsineerib end igal aastal gripi vastu 35 protsenti kõikidest tervishoiutöötajatest. 38 protsenti tervishoiutöötajatest vaktsineerimist praegu oluliseks ei pea.

“Meil on selles osas tublisti arenguruumi,” kinnitas Aro. “Tervishoiutöötaja vaktsineerimine peidab endas kahte suuremat eesmärki: esiteks tuleb kaitsta iseennast, aga selle kõrval on veel olulisem kaitsta oma patsiente, mis pahatihti kipub ununema.”

Gripifoorumil antakse ülevaade eelmisest gripihooajast, tutvustatakse lähemalt gripiviiruse hingeelu – miks on vaja end igal aastal uuesti vaktsineerida.

Lisaks antakse ülevaade tervishoiutöötajate gripivaktsineerimisest Euroopa Liidus, vaktsineerimisest statsionaarses arstiabis ja perearsti praksistes ning tutvustatakse tervishoiutöötajate hulgas läbi viidud värske uuringu tulemusi, mis puudutas tervishoiutöötajate suhtumist gripivastasesse vaktsineerimisse.

Head Uudised GoodNews