1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Garminis registreeritud joogatundide arv kasvas mullu 93%
Garminis registreeritud joogatundide arv kasvas mullu 93%

Garminis registreeritud joogatundide arv kasvas mullu 93%

Tehnoloogiaettevõte Garmin uuris 2020. aasta jooksul toimunud muudatusi rakenduse Garmin Connect kasutajate kehalises aktiivsuses ja jõudis järeldusele, et rahvas harrastas enim kõndimist, joogat ja hingamisharjutuste sooritamist.

Kuna enamikus maailma riikides kehtisid distantsi hoidmise nõuded, soovitati rangelt kaugtööd, keelati spordi- ja harrastustegevus ning kehtestati muid COVID-19 pandeemiast põhjustatud piiranguid, vähenes kehaline aktiivsus aasta alguses järsult. Aja jooksul taastus rahva soov liikuda ning elada tervislikult ja aktiivselt, tõustes oluliste tegevuste tähtsuse järjekorras taas kõrgemale: Garmin Connecti kasutajad registreerisid 2020. aastal keskmiselt 5% rohkem tegevusi kui 2019. aastal. Nädalas vähemalt kahte erinevat liiki tegevust registreerinud kasutajate hulk kasvas 8% võrra.

On märkimisväärne, et kasutajad registreerisid 2020. aastal tegevusena 55% enam jalutamist kui 2019. aastal, ehkki soovitusliku sammukoguse täitmine on oluliselt keerulisem. Seda kinnitab asjaolu, et igapäevaste sammude hulk on võrreldes 2019. aastaga vähenenud keskmiselt 7,31%.

Registreeritud joogatundide arv on seevastu kasvanud 93%. Selle põhjuseks võib olla ka asjaolu, et jooga võimaldas hoida head füüsilist vormi, vähendades samas pandeemiast põhjustatud stressitaset.

Vaatamata jõu- ja vastupidavustreeningute esialgsele langusele kasvas ka nende hulk 23%.

2020. aasta 12. nädalast kasvas järsult hingamisharjutustele keskendunud kasutajate arv. Sarnaselt joogaga saavad hingamisharjutused aidata rahuneda ja vähendada stressitaset, parandada keskendumisvõimet ja une kvaliteeti.

Garmini käive oli mullu rekordiline 4,19 miljardit dollarit ehk 11% rohkem kui aasta varem.

Head Uudised GoodNews