1. Avaleht
  2. Tervis
  3. GOODNEWS SOOVITAB! Borjomi alkomeetri tasuta rakendus on hea abimees mõõtmaks tarbitud alkoholi mõju
GOODNEWS SOOVITAB! Borjomi alkomeetri tasuta rakendus on hea abimees mõõtmaks tarbitud alkoholi mõju

GOODNEWS SOOVITAB! Borjomi alkomeetri tasuta rakendus on hea abimees mõõtmaks tarbitud alkoholi mõju

Borjomi alcometer_6Nutiseadmetele mõeldud eestikeelne Borjomi alkomeeter näitab ilmekalt erinevate vägijookide mõju organismile, kui kaua alkohol organismis püsib ning millal oleks soovitav taas autorooli istuda.

Programm on personaalne ning arvestab kasutaja sugu, kaalu, pikkust ja asukohta. Uuringute kohaselt mängib alkoholi organismi imendumisel rolli nii sugu kui kehamass. Asukoha märkimine on oluline, sest riigiti on autojuhi lubatud joobeaste erinev. Seejärel küsib rakendus, mis tüüpi alkoholi ja millises koguses on tarbitud. Pärast kõikide andmete sisestamist arvutab Borjomi alkomeeter välja ligikaudse alkoholi mahuprotsendi veres ja teatab, millal võib taas rooli istuda. Tulemused on arvutatud keskmiste põhjal ning võivad tegelikkusest erineda.

„Borjomi alkomeeter on loodud vastutustundliku ettevõtte Borjomi poolt eelkõige selleks, et aidata kasutajal mõista kui kiiresti inimene erinevaid jooke tarbides purju jääb ning millise aja möödumine enne rooli istumist on vajalik,“ kommenteerib Borjomi turundusdirektor Tatjana Rudiene.

Eesti- ja ka venekeelse Borjomi alkomeetri rakenduse saab alla laadida iTunesi ja Google Play poodidest – Android ja iPhone.

Borjomi

Borjomi on naturaalne unikaalne karboniseeritud mineraalvesi Gruusiast. Borjomi vesi sisaldab kõrget kontsentratsiooni bikarbonaate – kuni 4209 milligrammi liitri kohta. Kogu vee mineralisatsioon on kuni 5,9 grammi liitri kohta. Naturaalselt karboniseeritud mineraalvesi on ideaalne kosutus peale pikaleveninud ööd või pidutsemist ja toimib kui sisemine dušš.

Head Uudised GoodNews