1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. GURMEEFESTIVAL! Eile avati gurmeefestival „Riga. Your flavourite city”
GURMEEFESTIVAL! Eile avati gurmeefestival „Riga. Your flavourite city”

GURMEEFESTIVAL! Eile avati gurmeefestival „Riga. Your flavourite city”

FarmNeljapäeval avati Tallinnas restoranis Farm pidulikult gurmeefestival „Riga. Your flavourite city”. 26.-28. novembri õhtutel alates kell 17.00 on kõik gurmeetoidu huvilised festivali raames oodatud restorani Farm nautima kaasaegset Läti kööki, mille road valmistab ja esitleb kohapeal üks Läti tuntumaid peakokkasid Mārtiņš Sirmais.

Festivali avasid Läti suursaadik Juris Bone ning Riia turismiarendusbüroo direktor Vita Jermoloviča. Lisaks toimus üritusel restorani Farm peakoka Dmitri Roozi ja Mārtiņš Sirmaisi vaheline sõbralik kokanduslik duell.

Farm6

„Meil on väga hea meel võõrustada oma restoranis üht Läti tuntuimat peakokka ning pakkuda oma külastajatele sel nädalavahetusel midagi teistsugust. Riia kaasaegne köök kasutab koostisainetena palju kohalikku ja kvaliteetset toorainet, mida ka meie oma restoranis oluliseks peame. Seetõttu sobib selline eksklusiivne, kuid looduslähedane menüü meie farmiteemalisse moodsasse Eesti restoranikööki väga hästi,“ rääkis Dmitri Rooz.

„Tallinna gurmaanidele pakume viiekäigulist einet, mis koosneb Läti kööki kõige paremini iseloomustavatest hooajalistest toodetest. Tallinnasse toodud toiduvalik koosneb sügis- ja talvetoodetest ning mõlema aastaaja puhul valime välja kolm kõige eriomasemat loodusandi. Sel hooajal leiate toiduvalikust Riias populaarse põdraliha, eriliselt valmistatud kõrvitsa, koorese meepiruka ja pärnajäätise ning ka muud kulinaariašedöövrid,” rääkis peakokk Mārtiņš Sirmais, Riia restoranide tippkolmikusse kuuluva restorani „3 pavāru restorāns” ning ka uue, kuid juba ülipopulaarse restorani „Restaurant 3” omanik.

Farm3

Viimastel aastatel tuleb Riiga järjest rohkem turiste, kes on uute maitseelamuste otsingutel. „Oleme linna külalistelt saanud meie restoranides valitseva hinna ja kvaliteedi suhte eest palju komplimente. Tallinnas toimuv gurmeefestival kutsub iga huvilist Riiga väikesele, kasvõi ühepäevasele gurmeereisile ning lähenemas on jõulud, mil lisaks restoranidele ootab Riia külalisi ka laiaulatuslik kultuuri- ja meelelahutusprogramm,” märgib Riia turismiarendusameti (RTAB) juhatuse liige Vita Jermoloviča.

Farm5

Riia restorane ja Läti peakokkasid hinnatakse kõrgelt ka mujal maailmas, nad osalevad regulaarselt rahvusvahelistel konkurssidel ja koolitustel. Läti kokkade klubi kutseliit teeb aktiivselt tööd selleks, et avada Lätis maailma kuulsaim ja olulisim kulinaariaekspertide liikumise Bocuse d’Or akadeemia, mis võimaldaks veelgi tugevamalt Läti nime maailma parimate gastronoomia piirkondade kaardile kinnitada.

Farm4
Festivali „Riga. Your flavourite city” ajal laua reserveerimiseks restoranis Farm võtke ühendust helistades telefonil 517 3261 või kirjutades aadressil info@restaurant.farm

Head Uudised GoodNews