1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Haigekassa alustab perearstisüsteemi tutvustavat teavituskampaaniat
Haigekassa alustab perearstisüsteemi tutvustavat teavituskampaaniat

Haigekassa alustab perearstisüsteemi tutvustavat teavituskampaaniat

Haigekassa alustab perearstisüsteemi tutvustavat teavituskampaaniatHaigekassa alustab koostöös perearstide seltsiga teavituskampaaniat, mis selgitab perearstiabi võimalusi ja tähendust arstiabisüsteemis.

„Kvaliteetse ravitulemuse saavutamiseks on oluline eeldus, et inimene peab jõudma õigel ajal õige arsti juurde. Soovime kampaaniaga tõsta inimeste teadlikkust sellest, milliseid võimalusi pakub perearstisüsteem,“ märkis haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross.

„Suurem teadlikkus perearstiabist tagab kogu tervishoiusüsteemi tõhusama toimimise ja parandab vajaliku abi või nõu saamist,“ lisas ta.

Perearstide seltsi juht Diana Ingerainen julgustab inimesi alustama tervisehädade korral perearstist.

„Perearst diagnoosib ja ravib enamikke haiguseid ning suudab oma kompetentsile tuginedes lahendada kuni 80 protsenti pöördumistest. Patsient peaks alati alustama mis tahes tervisemurega oma perearstist ja pereõest. Perearst tunneb oma inimesi, teab laiemalt nende terviseprobleeme ja tal on terviklik pilt patsiendi haigustest,“ selgitas Ingerainen.

Ta lisas, et vajadusel suunab perearst inimese eriarsti vastuvõtule, jälgides samal ajal patsiendi raviprotsessi.

Ingeraineni sõnul on perearstiabi alati meeskonnatöö, kuhu saab patsiendi probleemi lahendamiseks kaasata nii õdesid kui eriarste.

„Rahulolematus tervishoiusüsteemiga tuleneb sageli sellest, kui inimene on vales kabinetis. Seda ohtu vähendab hea koostöö arstide ja patsientide vahel. Näiteks toetab perearstide poolt algatud e-saatekirjasüsteem kõiki osapooli ja tagab parema ravikvaliteedi – patsienti saab õigel ajal õiges kohas abi,“ lausus Ingerainen.

Head Uudised GoodNews