1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Haiglate laste- ja sünnitusosakonnad saavad tänu Selveri kampaaniale suure rahasüsti
Haiglate laste- ja sünnitusosakonnad saavad tänu Selveri kampaaniale suure rahasüsti

Haiglate laste- ja sünnitusosakonnad saavad tänu Selveri kampaaniale suure rahasüsti

SKaubanduskett Selver jagab kolmapäeval 16 haigla laste- ja sünnitusosakondade vahel laiali heategevusprojekti “Koos on kergem” raames kogutud 100 146 eurot.

11. aastat korraldatava projekti raames kogusid kõik keti kauplused heategevuseks raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale, teatas BNS-ile kaubandusketi pressiesindaja. Haigeid lapsi sai toetada iga poeskäiguga- Mesikäpa šokolaadide ostu ning müntide annetuskasti jätmisega. Mullusega võrreldes kasvas toetussumma 11 413 euro võrra, eelmisel aastal koguti 88 733 eurot.

Suurim toetussumma, 32 370 eurot, läheb Tallinna Lastehaiglale operatsioonilaua soetamiseks. Tartu Ülikooli Kliinikum kasutab kogutud 13 730 eurot aparaadi jaoks, mis aitab diagnoosida niinimetatud laisa silma sündroomi.

Maakonnahaiglad plaanivad osta väikeste patsientide jälgimismonitore, taastusravivahendeid, erinevat aparatuuri ja parandada lasteosakonna olmetingimusi.

“Iga aastaga populaarsust koguv heategevusprojekt on edukas eelkõige oma kohaliku mõõtme tõttu,” rääkis kaubandusketi juht Andres Heinver.

“Teadmine, et heateoga saab aidata just oma kodukoha haiglas olevaid lapsi, paneb meid teistmoodi mõtlema, sest see võib puudutada meie enda, naabri või sõbra last,” lisas ta.

“Koos on kergem” heategevusprojekt kestis 21. novembrist 8. jaanuarini. Olulise panuse andsid sellesse kampaaniapartnerid Kalev, Prike ja Glaxo Smith Kline.

Tänavu kasvas annetusraha eelkõige ostude arvu ja šokolaadide müügi toel. Sularaha kasutatakse ostmisel aasta-aastalt aina vähem ning seetõttu tehakse annetusi sularahas vähem.

Head Uudised GoodNews