1. Avaleht
  2. Tervis
  3. HEA TÖÖKESKKOND I Töötervishoiupäev keskendub ergonoomilisele töötamisele
HEA TÖÖKESKKOND I Töötervishoiupäev keskendub ergonoomilisele töötamisele

HEA TÖÖKESKKOND I Töötervishoiupäev keskendub ergonoomilisele töötamisele

16. novembril toimub XXIII Töötervishoiupäeva konverents, sedakorda virtuaalselt. Konverentsil kuulutatakse välja „Hea töökeskkond 2021“ auhinnasaajad.

Seekordne töötervishoiu aasta tippsündmus keskendub luu- ja lihaskonna vaevustele. Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul tuleb töökoha ergonoomiale tähelepanu pöörata igas töökeskkonnas, olgu siis tootmises, kontoris või kaugtööl olles. „Viiruskriisi ajal on suur osa töötajatest kolinud kodukontoritesse. Me aga ei tohi unustada, et ka kodukontoris tuleb pöörata tähelepanu targalt töötamisele – sobilikele töövahenditele, õigetele tööasenditele, puhkepausidele,“ rõhutas ta. „Tervise ja ohutuse hoidmine tööl on justkui meie neljas pensionisammas – mida kauem püsime terved, seda pikemalt saame täiel määral elus osaleda,“ lisas Maripuu.

Konverentsipäev käsitleb erinevaid aktuaalseid töökeskkonna teemasid. Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula räägib sagedasematest probleemidest töökeskkonnas. Nutiseadmete ergonoomikast kõneleb ergonoom ja Ergoway OÜ asutaja Triinu Sirge.  Hübriidtööst ning tervise hoidmisest kodukontoris teevad ettekande Medihub OÜ füsioterapeudid Liina Pääbo ja Pjotr Voronõi. Silmade hoidmisest ning ergonoomikast töökohal kõneleb Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli optometristi õppekava juht, õppejõud-lektor Vootele Tamme. NPM Silmet OÜ töö- ja keskkonnaohutuse direktor Mari-Liis Štrik-Ott keskendub töökeskkonna riskianalüüsi tähtsusele uue tehnoloogia rakendamisel. Vaimse tervise tegevuskavast töökohal räägivad  Peaasi.ee eksperdid Anna-Kaisa Oidermaa ja Sandra Liiv.

Konverentsipäev kulmineerub „Hea Töökeskkond 2021“ auhinnasaaja väljakuulutamisega. Auhind antakse ettevõtetele, kes pööravad seaduses ettenähtust suuremat tähelepanu oma töötajate tervise hoidmisele ning ohutuse tagamisele töökeskkonnas.

  • Konverents algab kell 11 ning toimub seoses muutunud oludega online formaadis.
  • Konverentsi kava ning lingi osalemiseks leiab kodulehelt.
  • Üritus ka salvestatakse ning on hiljem järelvaadatav Tööelu portaalist.
Head Uudised GoodNews