1. Avaleht
  2. Tervis
  3. HOIA OMA TERVIST I Priit Toomits annab nõu, kuidas insult ära tunda
HOIA OMA TERVIST I Priit Toomits annab nõu, kuidas insult ära tunda

HOIA OMA TERVIST I Priit Toomits annab nõu, kuidas insult ära tunda

Pontsikud on tore meestekamp, kes on võtnud eesmärgiks koos kaalu kaotada, et üksteist sel teel toetada ja inspireerida teisigi mehi. Üks Pontsikutest Priit Toomits tõdeb, et sai trenni üle pika aja, sest kuu aja jooksul oli mitmeid tagasilööke – mees oli insuldiga haiglas.

“Kui ausalt kõik ära rääkida – tagasi on tulnud peaaegu 4 kg, aga siiski on kaotatud 21 kg. Miks tagasilöök ja miks pole trennis käinud? Sattusin haiglasse insuldiga. Veetsin mõned päevad neuroloogia intensiivis ja mõned päevad tavapalatis. Eks see “enesehävituslik” eelnev rapsimine sai mu kätte… Aga pääsesin ilmselt hoiatusega – käed/jalad töötavad, nägu ka kõver pole. Kui siis ainult vasak pool on sutsu nõrgem kui ennist, mälu ja kõnega väheke probleeme,” räägib mees postituses.

Ta tõdeb, et trenn üle pika aja toimus poolikute raskustega kui enne “pauku”. Aga tunne on hea ja särgi selg kõneleb enda eest.

Priit rõhutab, et kui su lähedasel/sõbral/töökaaslasel on järsku tekkinud tasakaaluhäired, jutt kisub susisevaks ja mõttepausidega, ei suuda vastata lihtsatele küsimustele – näiteks mis ta kodune aadress on, kellega ta koos elab, mis aasta on jne. Samuti ka käte/jalgade tuimus või surin nendes, siis oleks mõistlik kiirabi kutsuda.

Toomits tänab Ida Tallinna Keskhaigla EMO ja neuroloogia osakonna meedikuid kiire ja väga professionaalse abi eest.

Head Uudised GoodNews