1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Ida-Tallinna keskhaigla kinnitas 117-miljonise eelarve
Ida-Tallinna keskhaigla kinnitas 117-miljonise eelarve

Ida-Tallinna keskhaigla kinnitas 117-miljonise eelarve

Ida-Tallinna keskhaigla nõukogu kinnitas 2019. aasta ligi 116,7 miljoni euro suuruse eelarve.

Investeeringute hinnanguline maksumus tänavuseks aastaks on ligi 9 miljonit eurot.

“Ligikaudu 6 miljonit eurot investeeringute summast kulub uute meditsiiniseadmete soetamisele ja infosüsteemide arendamisele, 3 miljonit eurot eraldatakse ehituse ja renoveerimisega seotud projektidele,” ütles haigla juhatuse liige Kersti Reinsalu.

Ida-Tallinna keskhaigla olulisemad investeeringud sel aastal on Ravi tänava sisehaiguste osakonna renoveerimine ja Magdaleena üksuse statsionaari korpuse fassaadi renoveerimine koos akende vahetusega, samuti Järve õendus- ja hooldusabikliiniku lifti ehitus.

Meditsiiniseadmetest on tänavu suurim investeering uus SPET/KT hübriidkuvamisseade ja digipatoloogia arenguks vajalikud seadmed. Olulised investeeringud on veel täiendav mammograaf, et parandada rinnavähi skriiningu kättesaadavust ning operatsioonimikroskoobid lülisambakirurgia keskusele ja silmakliinikule. Samuti uuendatakse mitmeid igapäevaselt suure koormusega töötavaid labori analüsaatoreid.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul panustavad Tallinna keskhaiglad Eesti tervishoiusüsteemi kvaliteedi arengusse igal aastal olulisel määral. „Mõlema Tallinna keskhaigla investeeringud on kahtlemata vajalikud, et pakkuda kvaliteetset arstiabi ka uue Tallinna Haigla valmimiseni. Investeeringuteta poleks see võimalik,“ nentis Mölder.

Abilinnapea sõnul algab sel aastal ka uue Kesklinna tervisekeskuse renoveerimise projekteerimine praeguses Magdaleena polikliinikus. „Veebruaris täitus esimene tööaasta Mustamäe tervisekeskusel ja patsientide tagasiside on olnud väga positiivne. Aasta jooksul tegid eriarstid seal ligikaudu 25 000 vastuvõttu, millele lisandusid veel hambaravikliiniku, naistekliiniku ja psühhiaatriakeskuse vastuvõtud. Oleme jõudsalt liikumas selles suunas, et nüüdisaegsed tervisekeskused oleksid 2021. aastal igas linnaosas,“ sõnas Mölder.

Head Uudised GoodNews