1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Ida-Tallinna Keskhaigla vähiravi tunnustati kõrgeimal rahvusvahelisel tasemel
Ida-Tallinna Keskhaigla vähiravi tunnustati kõrgeimal rahvusvahelisel tasemel

Ida-Tallinna Keskhaigla vähiravi tunnustati kõrgeimal rahvusvahelisel tasemel

Euroopa Onkoteraapia Ühing (European Society for Medical Oncology ehk ESMO) akrediteeris aastateks 2022–2024 Ida-Tallinna Keskhaigla kui onkoloogia ja palliatiivravi integreeritud keskuse.

Haigla onkoloogiakeskuse juhataja Elen Vettuse sõnul on akrediteering tunnustus eelkõige palliatiivravi meeskonnale, aga ka kõikidele spetsialistidele, kes tegelevad onkoloogiliste haigete raviga. „Palliatiivravil on väga oluline koht onkoloogiliste patsientide ravis. Lisaks süsteem- ja kiiritusravile peame tagama patsientidele võimalikult kvaliteetse elu ning võimaldama neile psühholoogi, toitumis- ja kogemusnõustaja ning teiste palliatiivravi spetsialistide toetuse. Ma olen väga tänulik kogu meie meeskonnale ja usun, et akrediteering suurendab veelgi meie patsientide usaldust keskuse vastu,“ selgitas Vettus.

Haigla eesmärk on parandada vähipatsientide elukvaliteeti ning tagada võimalikult patsiendikeskne ja sujuv raviteekond. Haigla soovib paralleelselt spetsiifilise vähiraviga pakkuda onkoloogilistele patsientidele ja nende lähedastele psühhosotsiaalset toetust. Patsiendi toetuseks on loodud multidistsiplinaarne palliatiivravi meeskond, kuhu kuuluvad onkoloogid, kirurgid, palliatiivravi-, haava-, uroloogia- ja stoomiõed, psühholoogid, sotsiaaltöötajad, toitumisnõustajad, kogemusnõustajad, hingehoidja, taastus- ja valuraviarstid ning õendus-hooldusabikliiniku arstid.

2003. aastal algatas ESMO akrediteerimisprogrammi, millega on liitunud üle 240 keskuse 52 riigist.

Head Uudised GoodNews