1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. IDEE! 10 söögikohta, kuhu Tallinnas laps 1. septembril viia
IDEE! 10 söögikohta, kuhu Tallinnas laps 1. septembril viia

IDEE! 10 söögikohta, kuhu Tallinnas laps 1. septembril viia

MaagiaPaljudes peredes on traditsiooniks esimese septembri puhul võsukesed kuskile sööma viia, et kooliaasta algust tähistada. Kindlasti on kõikidel omad lemmikud ajaga välja kujunenud, kuid miks mitte külastada sootuks uut kohta! Cherry uuris lapsevanematelt, millised on nende lemmikud söögikohad lapsega einestamiseks, et teile mõned põnevad ideed anda.

1. Babyback  

See on vist kindlasti söögikoht, mida iga lapsevanem teab, kui mitte, siis pange kindlasti kõrva taha. Babybacki eeliseks on suur mängutuba, kus tegevust leidub nii aastasele, kui ka kooliealisele lapsele. Liumäed, multikad, pallid, autod, kott-toolid ja palju raamatuid on laste suured lemmikud ja kui kõht täis söödud on, ei pea vanemad ennast kohe minekule sättima, kartes, et lapsel igav hakkab. Lastele on eraldi lastemenüü väiksematele kõhtudele.

Asub: Tallinnas, Tartus, Rakveres

Koduleht

2. Jussi Õlletuba

Kuigi nime poolest ei tundu see lapsega külastuseks sobiv koht, kinnitavad kliendid, et lastega on seal käia vaid puhas lust ja rõõm. Menüüs on olemas eraldi lastemenüü, mis ei ole küll väga rikkalik, kuid pakub kolme laste lemmikut – suppi, pastat ja pelmeene. Lisaks on Jussi Õlletoas lastenurk, kus saab joonistada, mängida ning raamatuid vaadata. Söögitoas on seintel huvitavad kalapildid, mida lastel huvitav uurida. Kõige vahvam on vanemate sõnul see, et seal on aiaga ümbritsetud hoov, mis ei ole nagu terrass klassikalises mõttes, kus puidust põrand ja palju laudu ümberringi, vaid ongi nagu oma hoov, kus on kiik, liivakast, muru ja istumiskohad, kus on mugav süüa ja lastel silma peal hoida.

Asub: Tallinnas, Viimsis

Koduleht

3. Restoran Mimosa

Mõnus kogupere restoran, mis on ehitatud vähem kui aasta tagasi armsast elumajast. Majas sees on kahel korrusel kokku kohti kuni 60-le inimesele, suveperioodil on avatud terrass ja suur hoov, mis pakuvad võimalust veeta aega roheluses linnast lahkumata. Nii sees kui väljas leiab laps endale tegevust. Sees on valik mänge ja raamatuid, õues aga vahva mänguala. Toidud on maitsvad ja olemas on ka lastemenüü, kust leiab nii kanapastat kui lihapalle. Lisaks tuuakse lastele koos menüüga värvipliiatsid, et laps saaks oma toredate piltidega menüü ära värvida.

Asub: Tallinnas, Nõmmel

Koduleht

4. Vapiano

Mis oleks lapsesõbralikum, kui jänese kujuline pitsa või mudilastele spetsiaalselt valmistatud pasta. Vapiano toidud meeldivad kindlasti nii vanematele, kui ka lastele, mistõttu on see tore koht, kuhu laps oma esimest koolipäeva tähistama viia. Hobujaama Vapianos on ka tore mängunurk, soovitavad vanemad.

Asub: Tallinnas, kesklinnas

Koduleht

5. Lido

Eks iga lapsevanem on kokku puutunud sellega, et tellivad lastele roa, mida hädavaevu kahvliotsaga puudutatakse ja siis järele jäetakse. Lidos saab taldrikule tõsta just nii palju kui laps süüa jõuab ja vastvalt sellele ka siis toidu eest vähem maksta. Valik on väga suur ja midagi meelepärast leiab endale igaüks. Ja mis oleks parem, kui söömine ja mängimine käsikäes? Ülemiste Lidos just seda teha saab, sest Lido kõrval asub üüratuma suur mängumaa, millel saab Lidos istudes väga mugavalt silma peal hoida.

Asub: Tallinnas Solarises ja Ülemistes

Koduleht
 
6. Kompressor

Mida vastavad enamik lapsed, kui neilt küsida, mis on nende lemmiksöök? “Pannkoogid!” Kas te teate, kust saab kõige suuremaid portsione kõige maitsvamaid pannkooke ja kõige soodsama hinnaga? Eks ikka Kompressorist, mis on vanalinnas asuv kuulus pannkoogirestoran, mis on oma kliente hõrgutavate pannkookidega kostitanud juba aastaid. Valikus on nii soolaseid kui magusaid variante, nii et kes soovib pearoaks ja magustoiduks pannkooke, siis tuleb sammud seada kompressorisse. Kõikide pannkookide hinnad jäävad alla viie euro!

Asub: Tallinnas, vanalinnas

Koduleht

7. Tondi resto

Tondil asuv Tondi Resto on olnud seal juba pikk aastaid, kuid alles mõni aeg tagasi läbis koht värskenduskuuri, pärast mida näeb restoran lihtsalt imeline välja. Mugavad diivanid ja tugitoolid võimaldavad mõnusa äraolemise nii suurtele kui ka väikestele. Mis siis, et menüüs eraldi lastesektsiooni ei ole – millisele lapsele siis burgerid ja grillroad ei meeldiks? Eriti huvitava asjana tooksin välja “palja burgeri” neile, kes soovivad oma figuuri hoida ja burgeri ümber saia ei soovi. Lastele on Tondi Restos väike ala mänguasjade, raamatute ja pliiatsitega.

Asub: Tallinnas, Tondil

Koduleht
 
8. Restoran Platz

Kui tahad, et esimese koolipäeva õhtusöök oleks tõepoolest eriline, sea sammud Tallinna kesklinna, restorani Platz. Kuna see asub kohe Coca-Cola Plaza kõrval, oleks raske seda mitte üles leida. Tõepoolest võib lapsevanem mõelda, et säärasesse uhkesse restorani neil lapsega asja pole, kuid tegelikult ootab Platz kõiki lapsi lahkelt külla. Lisaks mängunurgale ootavad lapsi ka erimenüü ja sõbralikud teenindajad.

Asub: Tallinnas, kesklinnas

Koduleht

9. Rucola

Haabersti elanike suur lemmik Rucola on kindlasti koht, millega jäävad rahule nii lapsed kui vanemad. Lai menüüvalik võimaldab meelepärase roa leida igal pereliikmel, kusjuures on eraldi olemas ka lastemenüü, kust leiab isegi taimetoite. Restoran on äärmiselt kliendisõbralik: näiteks on külastajatele tasuta nii vesi, ciabattad kui ka värske toorsalat. Rucolas on ka väike mängunurgake.

Asub: Tallinnas, Haaberstis

Koduleht

10. Seller

Tabasalus asuv Seller on klientide seas teada-tuntud oma lapsesõbralikkuse poolest. Ka esimesel septembril kutsub Seller endale peresid külla ja pakub ilusa ilma puhul näiteks batuudil hüppamise võimalust. Lisaks saab seal jäneseid paitada, jäätist süüa ja mekkida peakoka enda tehtud hõrgutisi.

Asub: Tabasalus

Koduleht

Head Uudised GoodNews