1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Irje Karjus õpetab nahamuresid tõlgendama
Irje Karjus õpetab nahamuresid tõlgendama

Irje Karjus õpetab nahamuresid tõlgendama

Kadaka Konverentside sarja “Tervise teerajad” sügiskuu esimesel praktilisel seminaril 2. septembril tutvustab armastatud taimetark Irje Karjus, kuidas naha pealt lugeda keha sõnumeid.

Oma keha märkidest arusaamine ja nende mõistmine on pool võitu tervise hoidmiseks. Just nende märkide tõlgendamise kaudu saame teada, mida oma eluviisis tuleks muuta, ning tuvastada vaevuste algpõhjuseid. Nahk on meie suurim organ, mis lisaks kaitsefunktsioonile töötab eritus- ja meeleelundina. Kui osata nahal väljenduvatest sümptomitest aru saada, saame pöörata rohkem tähelepanu ka oma sisemisele tervisele. Taimetargana tutvustab Irje Karjus praktilises seminaris ka ravimtaimi, mida kasutada erinevate nahamurede korral.

“Nahk on see, mida me näeme teise inimese puhul pea kõige esimesena. Seetõttu on oluline mõista, mida räägib nahk meie endi sisemuste kohta,” leiab koolituste koordinaator Leelo Lehtla. Ta lisab, et Irje Karjusele on see juba teine koolitus sarjas peale talvist soojalt vastu võetud sissejuhatust taimemaailma. “Eestlased väärtustavad väga looduslähedasi tarkusi – just neid soovime me koostöös Irjega ka osalejatele pakkuda.”

Irje Karjus õpetab taimekunsti ja sellega seotud õppeaineid oma koolis Herbaticum. Irje on suure kirega kutsunud ellu Metsamoori Perepargi, Eesti esimese turismiküla, ning eestimaisel toorainel põhineva loodustoodete ettevõtte Tervise Kodu. Lisaks mitmetele ettevõtmistele on ta kirjutanud 13 taimemaailma ja inimloomuse energeetikat selgitavat raamatut. Irje hariduskäik on olnud mitmekesine: ta on õppinud nii keeleteadust ja folkloori, näitejuhtimist kui ka maaelu arengut ülikoolides Eestis ja Iirimaal ning täiendanud ennast Ameerikas, Rootsis, Saksamaal ja Soomes, mh ka Tampere Homöopaatia Akadeemias.

Seminar toimub veebiülekandena eesti keeles, kestes orienteeruvalt 2,5 tundi.

Head Uudised GoodNews