1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Jagamisele läheb 100 esmaabikohvrit noortele sportlastele
Jagamisele läheb 100 esmaabikohvrit noortele sportlastele

Jagamisele läheb 100 esmaabikohvrit noortele sportlastele

Ligi 400 spordiklubi kandideerib laste- ja noortespordi edendamise projektis “Sajaga spordi eest”, kus jagamisele läheb 100 tasuta esmaabikohvrit.

Üle-eestilise terviseprojekti raames saavad noorte spordikoolid ja -klubid taotleda kiire ja adekvaatse esmaabi andmiseks hästi varustatud esmaabikohvrit. Tänaseks on sooviavaldusi laekunud kõigist maakondadest. Kõige enam tuleb projektis kaasalööjaid Harjumaalt (137), Ida-Virumaalt (43), Tartumaalt (39) ja Pärnumaalt (38). Personaalsele esmaabikohvrile kandideerivad nii noored orienteerujad, ujujad ja iluvõimlejad kui ka väga mitmete muude spordialade esindajad korv- ja jalgpalluriteni välja.

Benu apteekrid on treeningruppide esmaabikohvreid komplekteerides silmas pidanud just noorte sportlaste vajadusi. “Noorte sportlaste seas ülekoormuste ennetamiseks või operatiivselt traumadega toimetulekuks leiab kohvrist vahendid väiksemate vigastuste ja marrastuste raviks. Suureks abiks on kaasaegsed haavahooldusvahendid, sealhulgas erinevad plaastrid ja sidemed, külmakompressid ja ka desinfitseerimisvahendid,” ütles Benu tegevjuht Kaidi Kelt.

Esmaabikohvrit saavad taotleda erinevate spordialadega tegelevad treeninggrupid, kus treenivad lapsed ja noored vanuses 3-16 eluaastat. Taotlus tuleb täita 10. maiks. Soovide seast valib ekpertžürii 20. maiks välja 100 treeninggruppi või klubi.

Head Uudised GoodNews