1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. JÄRGI MEEDIKUTE SOOVITUSI I Peeter Järvelaid: ärge minge jalutama sinna, kus on niigi palju rahvast!
JÄRGI MEEDIKUTE SOOVITUSI I Peeter Järvelaid: ärge minge jalutama sinna, kus on niigi palju rahvast!

JÄRGI MEEDIKUTE SOOVITUSI I Peeter Järvelaid: ärge minge jalutama sinna, kus on niigi palju rahvast!

Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid kutsub inimesi järgima meedikute soovitusi ka väljas viibides ja võimalusel kodus püsida.

„Erakorralised asjaolud ja päikesepaisteline ilm meelitavad inimesi parkidesse ja loodusesse. Põhja-Tallinnas paistab silma Stroomi rand, kus eriti suured rahvamassid kogunevad. Kuigi väljas liikumine võib tervisele hea olla, tuleb siiski praegu taolisi kogunemisi vältida. Mõistlik oleks, nähes parklas suurt hulka autosid, pöörata ümber ja minna mujale, kus inimesi on vähem,“ ütles Järvelaid.

Põhja-Tallinna vanem toonitas, et arstide juttu tuleb võtta äärmiselt tõsiselt.

„Äsja kutsusid Põhja-Eesti Regionaalhaigla arstid inimesi püsima isolatsioonis, mitte kohtuma inimestega, mitte minema poodi ega mujale ilma tõsise erivajaduseta. Nende hinnangul pole senine kaasmaalaste käitumine piisav halvima ärahoidmiseks ja praegu on viimane aeg isolatsiooni tõhustada,“ rääkis Järvelaid.

Tema sõnul, nähes puhkealadel suhtlevaid inimesi ja muretult mängivaid lapsi, võib järjeldada, et inimesed ei taju ohtu ja ei võta meedikute ega riigi esindajate juttu tõsiselt.

„Selline suhtumine on vastutustundetu ja me ei saa sellega leppida. Kas need vanemad, kes lasevad lapsi mänguväljakutel koguneda ikka teavad, kui kaua viirus metall- ja teistel pindadel säilib? Kas nad on tõesti valmis oma vanaemade ja vanaisade eludega riskima?“ küsis Järvelaid.

Linnaosavanema hinnangul, kui inimesed kiiresti oma käitumisviisi ei muuda, siis tuleb võimudel piiravad meetmed tarvitusele võtta.

„Päris politseilindiga Stroomi randa ei tahaks piirata, aga küsiksin, mis meil üle jääb, kui inimesed ohustavad oma käitumisega nii enda kui ka teiste inimeste tervist ja elu? Politseipatrullid võiksid juba praegu seal käia ja inimesi korrale kutsuda,“ arvas Järvelaid.

Head Uudised GoodNews