1. Avaleht
  2. Tervis
  3. JULGE VISIOON I Narva haigla uus juht on Ago Kõrgvee
JULGE VISIOON I Narva haigla uus juht on Ago Kõrgvee

JULGE VISIOON I Narva haigla uus juht on Ago Kõrgvee

Sihtasutuse Narva Haigla nõukogu valis uueks haigla juhatuse liikmeks Ago Kõrgvee.

Haigla juhi konkursil osales üheksa inimest, kellest seitsmel oli meditsiiniline kõrgharidus ja nad kvalifitseerusid konkursile. Nõukogu vestles 8. aprillil nelja väga tugeva kandidaadiga. Haigla nõukogu esimehe, Narva linnapea Katri Raigi sõnul sai otsustavaks dr Kõrgvee selge, konkreetne ja julge visioon Narva haigla arengust, sealhulgas ravi- ja töökeskkonna kaasajastamisest. „Kõik Narva inimesed toetavad dr Kõrgvee selgesõnalist väljaütlemist: meie inimestel on õigus saada Tartu ja Tallinna tasemel meditsiiniteenust,“ sõnas Raik.

Kõrgvee rõhutas oma visioonis meeskonna loomise ja tugevdamise vajadust, kogu haigla personali kaasamist ja riigi toe vajadust regionaalse lähenemise tugevdamiseks Eesti meditsiinis. Raigi sõnul ei lepi Kõrgvee miinimumiga ja just sellist lähenemist vajab tänane Narva.

Praegu täidab Narva haigla juhatuse liikme kohustusi haigla pikaaegne juht Olev Silland. Uus juht asub plaani kohaselt ametisse maikuu jooksul.

Narva Haigla nõukogu liikmed on Heli Adamovitš, Jekaterina Golubtsova, Anton Pratkunas ja Katri Raik. Haigla nõukokku kuulus ka Tartu Ülikooli Kliinikumi esindajana dr Kõrgvee, kes esitas tagasiastumisavalduse 8. märtsil. Vastavalt haigla põhikirjale jõustub see 10. aprillil. Haigla nõukogu kinnitusel taandas dr Kõrgvee end kõigist haigla juhi konkursi aruteludest.

Ago Kõrgvee on Eestis tunnustatud anestesioloog, intensiivraviarst ja kardioloog, mitmete meditsiiniasutuste ülesehitaja ja pikaaegne Tartu kiirabi juht. Praegu töötab ta Tartu Ülikooli Kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku direktorina. Alates 2020. aasta novembrikuust on ta toetanud Narva haigla COVID-19 osakonna tööd. Kõrgvee on arvukate teadusartiklite autor ja õppejõud, Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi kavaler ja Tartu linna aukodanik.

Head Uudised GoodNews