1. Avaleht
  2. Tervis
  3. „Julged hoolida“ keskendub oktoobris tööohutuse- ja tervishoiu teemadele
„Julged hoolida“ keskendub oktoobris tööohutuse- ja tervishoiu teemadele

„Julged hoolida“ keskendub oktoobris tööohutuse- ja tervishoiu teemadele

„Julged hoolida“ keskendub oktoobris tööohutuse- ja tervishoiu teemadeleG4S Eesti „Julged hoolida?“ portaal keskendub oktoobris tööohutuse ja -tervishoiu teemadele. „Tervislikult tööl!“ teemakuu toob lugejateni valiku asjalikke nõuandeid nii töökeskkonna ohutumaks muutmise kui ka töötajate tervise hoidmise kohta.

AS G4S Eesti personalidivisjoni direktori Irene Metsise sõnul pole igapäevaselt tööl käies inimestel sageli mahti mõelda, kuidas on tagatud töökoha peamised ohutusnõuded ning kas on teemasid, mille osas töötaja ise saaks kaasa rääkida või koguni peaks seda tegema.

„Eesti erasektori ühe suurema tööandjana peame oluliseks tuletada inimestele meelde, millised on töötaja võimalused enda ohutuse ja tervise eest hea seista,“ märkis Irene Metsis.

„Tervislikult tööl!“ teemakuu tuletab meelde, kuidas peab igapäevaselt olema ettevõttes tagatud tööohutus ning miks on oluline käia tervisekontrollis. Eraldi pöörame tähelepanu vahetustega tööle, valgustusele ekraanide rohkes töökeskkonnas ja stressiga hakkama saamisele, vähem tähtis pole ka tervislik toitumine.

Tööohutuse ja -tervise teemadel kirjutavad oktoobrikuus „Julged hoolida?“ veergudel lisaks G4S Eesti töötajatele Tööinspektsiooni ja Tervishoiuameti esindajad. Head nõu silmade tervise osas annab Eesti Nägemistervisekeskuse optometrist ning valgustusest töökohas räägib lähemalt Tallinna Tehnikaülikooli energeetikateaduskonna lektor Tiiu Tamm.

Lugemist:

Millega arvestada öövahetusi tehes?
Kuidas mõjutab vahetustega töö tervist?
Kuidas korraldada turvaline firmaüritus?
Koolitustega äkkrünnakute vastu
Mida teha, kui tööl juhtub õnnetus?
Esmaabi korraldamisest töökohal
Valgus vali vastavalt ruumile ja tegevusele
Prillide valikul tuleb arvestada vajaduste ja harjumustega
Tujud ja meeleolud on nakkavad
Tööstressi kaks palet
Töötaja tervisekontroll ja hiilivad kutsehaigused
Tervislikust toitumisest töökohal/

„Julged hoolida?“ Facebooki lehel on üle 26 500 kasutaja. „Julged hoolida?“ portaal asub nüüdsest ka aadressil www.julgedhoolida.ee, kus on mugav tutvuda varasemate teemadega. Kindlasti tasub pilk peale heita augustikuistele keskkonnateemadele, millest osad haakuvad ka töötervishoiu temaatikaga.

G4S Eesti on loonud liikumise „Julged hoolida?“, et tõstatada olulisi sotsiaalseid teemasid. Kajastame oma portaalis ja sotsiaalmeedias https://www.facebook.com/julgedhoolida laia spektrit teemasid, mis kõik üht- või teistpidi mõjutavad meie turvalisust ja elukeskkonna terviklikkust.  „Julged hoolida?“ on infoportaal, mis koondab asjalikke, huvitavaid ja usaldusväärseid artikleid ja nõuandeid turvalisuse teemadel.

Head Uudised GoodNews