Avaleht Tervis Ka Facebooki mäng võib õnnelikuks teha! 40-aastane Kairi kaalu langetamisest ja trennist
Ka Facebooki mäng võib õnnelikuks teha! 40-aastane Kairi kaalu langetamisest ja trennist

Ka Facebooki mäng võib õnnelikuks teha! 40-aastane Kairi kaalu langetamisest ja trennist

Jah, ka Facebooki mäng võib vahel õnnelikuks teha. Septembri algul tegi SinuSalong ühe jagamismängu, kus auhinnaks oli pakett väärtusega 699 eur. Õnnelikuks võitjaks osutus 40-aastane Kairi, kelle esimene emotsioon oli – “Pole võimalik”! Kehaanalüüsi poolt pakutud eesmärgiks sai alla võtta 30,8 kg. Muidugi ei saavuta seda ühe paketiga, kuid vajaliku tõuke sai Kairi sellest kindlasti.

Võitsite õnne kombel supervormi paketi, mida see sisaldas?

Tegelikult ma olin väga õnnelik, kui ma võidust teada sain. Facebookis oli mäng, mida ma lugesin ja mõtlesin, et ei, ma ei tegele sellega. Ma ei reageerinud. Läks paar päeva mööda ja see reklaam jõudis jälle minuni nagu mingi märk. Olin just mehele enne rääkinud, et ma pean ennast kokku võtma, aga mul ei ole aega. Kui see mäng aga juba kolmandat korda minuni jõudis, mõtlesin, et olgu, sain aru, et see on vihje – võta ennast kokku! Osalesin, kuid ei mäletanud millal on loosimine. Olin nädalavahetusel vanemate juures ja nägin messingeris teadet, et olen midagi võitnud. Lugesin mitu korda ega suutnud esialgu uskuda. Mees ütles ka selle peale, et näed tahtsid ja said täie rauaga. Mul oligi vaja sellist tõuget. Sport on mulle alati meeldinud, aga olen arvanud, et ei leia selleks aega.

Ülekaalulisus on olnud teie keha väljakutse kogu aeg?

Ma olen kogu aeg sellise suure kondiga tüdruk olnud, piitspeenike mitte kunagi. Kui ma kunagi tegelesin kõvasti spordiga, ka siis ei olnud mu kaal väga madal. Pärast teise lapse sündi, jäi alles kõik, mis juurde tuli. Maha läheb väga raskelt.

Esimene trenn oli keeruline?

Ei olnud tegelikult keeruline. Jaanika on motiveerijana suurepärane treener. Mul ei olnud võhma ja seepärast oli esimene trenn raske, kuigi ma olin kogu aeg liigutanud, aga ära minnes oli tunne väga hea.

Kas see, et teie kõrval oli kogu aeg personaaltreener, võib olla võti, et inimene saaks esimese sammu tehtud ja jääks valitud teel püsima?

Kindlasti. Ma julgen seda kõikidele soovitada. Paljud lähevad jõusaali, aga ei tea mis talle vaja on. Olen ka käinud ning teinud üht ja teist, aga praeguseid harjutusi ei ole ma varem kunagi teinud. Oluline on teada, mida teha, et sellest reaalselt ka kasu on. Muidu ei pruugi näha tulemust ja võib kergemini käega lüüa.

Perosnaaltreener maksab ju väga palju?

Maksab küll, aga kui sa oled ühel hetkel jõudnud selleni, et sa tahad iseenda jaoks midagi ära teha, aga ei tea kuidas seda teha, siis on treenerist palju abi. Kui sa ikka väga tahad, siis leiad selleks ka raha.

Teie võitu kuulus personaaltreening, toitumisnõustamine ja lisad. Kui oluline on treeningu ja toitumise tasakaal ning kui teadlik te varem sellest olite?

Tegelikult on see väga oluline. Ma teadsin, mis oli minu kõige suurem probleem toitumise juures – ma sõin liiga vähe. Sõin alati hommikust, läksin vara tööle, aga minu järgmine söök võis olla alles õhtul. Mu keha hoidis kõike kinni. Kõige suurem väljakutse on olnud see, et hakka sööma! Kui mõelda selle peale, siis on väga loogiline, su keha teab, et ta saab iga natukese aja jooksul süüa ja ta ei hoia midagi kinni.

Kas sellest pooleteist kuust oli kasu, et te täna treeningutega jätkate?

Kindlasti. Ma ei jõua juba ära oodata, millal Jaanika saadab mulle kavad, mida ma saan iseseisvalt teha ja ootan juba meie kohtumist, et näha, kas sellest kõigest on olnud ka tolku.

Milline on olnud pere toetus?

Pere on väga toetav, nad hoiavad minu toimetustega ennast kursis. Tütar ütleb, et ema sa näed nii hea juba välja, enne nägid ka, aga praegu eriti. Teda huvitab alati, mida ma endale küpsetan, ta sooviks ka proovida. Nad on väga-väga positiivsed. Kunagi ei ole mingit teemat sellest, et ma lähen trenni. Mõnikord on küll nii, et me jõuame kõik trennidest koju jumal teab mis kell, aga jõuame siiski muljetada, mis kellelgi trennis juhtus.

Mida öelda neile, kes hakkavad uueks aastaks eesmärke seadma, millest algab elu muutus?

Tuleb ise vaimselt selleks valmis olla. Kui sa ei ole seda oma peas selgeks mõelnud, mida sa tahad ja mis sinu eesmärk on, siis on see ainult hetkeline. Aga kui sa tunned, et nii – nüüd võtan ennast kätte, teen selle ka ära!

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga