1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kadaka Konverentside koolitussari “Tervise teerajad” võtab tähelepanu alla vaimse tervise
Kadaka Konverentside koolitussari “Tervise teerajad” võtab tähelepanu alla vaimse tervise

Kadaka Konverentside koolitussari “Tervise teerajad” võtab tähelepanu alla vaimse tervise

Kadaka Konverentside neljapäevaõhtune koolitustesari “Tervise teerajad” jätkub 24. septembril, mil praktilisi lahendusi muutustega toime tulemiseks jagab Anu Stamberg. Uudne koolitussari on ellu kutsutud, et anda huvilistele võimalus läheneda tervisele erinevatest vaatenurkadest, leidmaks oma tõde tervislikust elust.

Sügise jooksul võetakse oma valdkondade spetsialistide juhtimisel tähelepanu alla erinevad füüsilise ja vaimse tervisega seotud teemad, alates ajurveedast ja hiina meditsiinist kuni taimetarkuste ning toitumise rollini. Koolitustesarja teisel kohtumisel keskendutakse vaimsele tervisele, kui 24. septembril viib pikaaegse koolitamise kogemusega Anu Stamberg läbi praktilise töötoa muutustega toimetuleku abistamiseks. Koos uuritakse, mis tegelikult muudatuste puhul inimestega toimub, kuidas leida üles oma tugevus ehk sitkus ja kuidas paindlikult muutuste tuules edasi minna.

Koolitaja Anu Stambergi esimene haridus on meditsiini ning teine psühholoogia valdkonda kuuluv. Ta on õppinud suhtlemistreeneriks ja motiveeriva intervjueerimise treeneriks, läbinud vaimse tervise õde-spetsialisti õppe ning praktiseerinud ka holistilise psühhoterapeudina.

2020 koolitused toimuvad Tallinnas Kadaka Konverentside ruumides neljapäeva õhtutel 17. septembrist 10. detsembrini. Kõik praktilised loengud ja töötoad on eesti keeles ning sõltuvalt teemast on koolituste pikkus 1,5-3 tundi. Pääsmeid saab lunastada Fienta.ee keskkonna kaudu ühe ürituse kaupa, osalustasud jäävad vahemikku 15-25 eurot. Osalejate arv igal õhtul on piiratud, et tagada hajutatus. Soovijatel on võimalused käte pesemiseks ja desinfitseerimiseks ning saadaval on kaitsemaskid.

Oktoobris võetakse tähelepanu alla erinevad toitumise ja heaoluga seotud teemad, nii üldise tervislikkuse kui ka sportlaste vaatepunktist. Kuu jooksul saab kuulda tervisliku toitumise alustaladest ja sellega seotud müütidest (1.10, Raivo Vokk), ergonoomilisest istumisest ja selja tervisest (8.10, Tiina Valgesoo), teadliku hingamisega immuunsuse tugevdamisest ja ärevuse maandamisest (15.10, Heiki Tomson), sportlaste toidulauast (22.10, Raivo Vokk) ning elust kooskõlas looduse seadustega (29.10, Holger Oidjärv).

Head Uudised GoodNews