1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Käesolev kuu on ülemaailmselt pühendatud meeste tervisele
Käesolev kuu on ülemaailmselt pühendatud meeste tervisele

Käesolev kuu on ülemaailmselt pühendatud meeste tervisele

movember eestiAasta üheteistkümnes kuu ei ole mitte november, vaid movember ehk kuu, mille jooksul kogu maailm pöörab tavapärasest enam tähelepanu meeste tervisele.

Movembri nähtavaim osa on vuntsid, kuid lisaks maskuliinsele ilule on need vahend teadvustamaks, et mehed peavad kandma hoolt oma tervise eest ja külastama regulaarselt arsti.

Austraaliast alanud ja nüüdseks üle 30 riiki levinud heategevuslikku liikumist veab Eestis Sten Skolimowski, kelle sõnul tuleb muuta meeste ja kogu ühiskonna hoiakuid tervikuna, sest vaatamata tõsistele probleemidele, mehed pigem väldivad arsti külastamist.

„Tänase generatsiooni tõeline mees väga arsti juurde ise ei lähe. Seetõttu on Eesti täna maailmas eesnäärnmevähi suremuselt üks suurema riskiga riike ja sellest on väga kahju. Eesti on piisavalt väike, et riigisiseselt erinevad muutused peaksid kiiremini jõustuma,“ sõnas Skolimowski.

Lisaks sõnas Skolimowski, et vuntse või vuntsisümboolikat kandes demonstreerib mees oma teadlikkust ja positiivset hoiakut ning jagab seda ka teistega.

Movembri eesmärk on olnud tõsta teadlikust riskigrupi sees mehele alates vanuses 45 ja lisaks on noorematele meestele suunatud teavitus kasvatada, arendada ja kommunikeerida teemasid mis puudutavad meeste tervist.

Tõeline mees vastutab enda ja oma lähedaste eest ning see tähendab ka enda tervise eest hoolitsemist, selleks liitu Movembri ametliku leheküljega SIIN.

 

Head Uudised GoodNews