1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TÄIEGA TEGIJAD I Kaheksa meest ehk Pontsikud panid seljad kokku ja asusid üheskoos trenni tegema
TÄIEGA TEGIJAD I Kaheksa meest ehk Pontsikud panid seljad kokku ja asusid üheskoos trenni tegema

TÄIEGA TEGIJAD I Kaheksa meest ehk Pontsikud panid seljad kokku ja asusid üheskoos trenni tegema

Põhjuseid, miks kaalu turjale tuleb, on mitmeid – ületöötamine ja ebaregulaarne toitumine, vähene füüsiline koormus, vaimne tervis ja stressisöömine, ealised iseärasused, alkohol ja muud meelemürgid ja mis seal salata, vahel ka puhas laiskus. Paljudel tuleb elus ette, kus libastutakse ning jäetakse end unarusse. Kaalualandamisega ei pea ootama aastavahetuseni, vaid sellega võib alustada juba täna! Nii panidki kaheksa meest ehk Pontsikud seljad kokku ja asusid üheskoos oma ebatervislikke harjumusi muutma ja ühiselt treenima. Pontsikute eesmärk on ühe aastaga loovutada kõik enda üleliigsed kilod, muuta tervislikkus enda uueks elustiiliks ning inspireerida ka teisi mehi end kätte võtma.

Kaalualandamisega ei pea ootama aastavahetuseni, vaid sellega võib alustada juba täna!

Nõrkuste tunnistamine on tõeline mehetegu

Pontsikud tunnistavad ausalt oma nõrkusi ja julgevad neile otsa vaadata nagu tõelised mehed.
Nad tõdevad, et ülekilode põhjuseid on olnud mitmeid – ületöötamine, läbipõlemine, ebaregulaarne ja mittetervislik toitumine, stressisöömine ehk toiduga endaga mitterahulolu kompenseerimine, vähene füüsiline koormus, alkohol ja muud meelemürgid ja osaliselt ka laiskus ning aastatega turjale roninud vanus. Selle tulemusel on keeruline poest riideid saada, treppidest üles kõndida või kingapaelugi siduda ja kasvab mehe ebakindlus ja enesega rahulolematus. Kui sündis otsus, et ei taha enam selline olla, tulid mehed kokku ning lõid eesmärgi – aastaga võetakse kamba peale alla ca 200 kilogrammi ehk järgmiseks novembriks on Pontsikuid kaks ja pool meest vähem – mitte arvult, vaid kaalult.

Pontsikud tunnistavad ausalt oma nõrkusi ja julgevad neile otsa vaadata nagu tõelised mehed.

Me keegi ei ole oma jamades üksi

“Soovime, et meie sõpruskond inspireeriks ka teisi mehi enda füüsilise ja vaimse heaolu peale mõtlema, päriselt ja avatult omavahel kõigest rääkima, olema teineteisele toeks, aitamaks mõista, et me keegi ei ole oma “jamades” üksi ning mis peamine – ka meil meestel on õigus kõiki oma tundeid tunda, neid väljendada, vajadusel abi küsida ning seda ka vastu võtta ja läbi oma sisemiste otsuste suuri elumuutusi teha – olgu need siis mehe füüsilisel või vaimsel tasandil. Sest see kõik kokku ongi ju meheks kasvamine,” on Pontsikud kindlad.

Soovime, et meie sõpruskond inspireeriks ka teisi mehi enda füüsilise ja vaimse heaolu peale mõtlema.

Eesmärk aastaga saada elu parimasse vormi

Pontsikud on võtnud eesmärgi end ühe aastaga elu parimasse füüsilisse ja vaimsesse vormi saada – nad on asunud treenima personaaltreener Lemmo Jaanuse juhendamisel ning tervislikumalt toituma ja lisaks tegelevad nad ka vaimsete praktikatega, et iseendaga paremasse kontakti saada ja end tõeliselt armastama hakata. Kusjuures oluline on endale mitte kohe kõike keelama asuda või liigseid kohustusi võtta, vaid rahulikult aasta jooksul oma seniseid harjumusi muuta – üks muutuja korraga. Kuuga on suutnud mehed loovutada juba üle 20 kilogrammi ja loodavad, et nende teekond aitab teistelgi meestel leida endas tahtejõudu, sest koos on alati kergem!

Pontsikutele saab kaasa elada Facebookis!

Head Uudised GoodNews