1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kahvliahvi kokakool avab Eesti toidu kuu
Kahvliahvi kokakool avab Eesti toidu kuu

Kahvliahvi kokakool avab Eesti toidu kuu

Järgmisel pühapäeval, 3. septembril, leiab aset paljude perede ja laste poolt armastatud Kahvliahvi kokakooli iga-aastane sündmus. Seekord kutsuvad kahvliahvikesed kõiki lapsi koos pereliikmetega kokkama Vääna Mõisakooli parki, kus koos maaeluminister Tarmo Tammega avatakse Eesti toidu kuu.

Nagu ikka, saab Kahvliahvi kokakoolis osa võtta mitmetest hoogsatest toiduga seotud töötubadest. “Tänu käesolevale laste ja noorte kultuuriaastale juhendavad töötubasid vahvad lapsed, kes on olnud oma kodudes kööki alati oodatud ning tunnevad end seetõttu lõikelaua taga täiesti vabalt,” tutvustab Kahvliahvi kokakooli looja ja eestvedaja Merle Liivak. “Seekord teeme ühiselt vingeid ja tervislikke laste lemmiktoite, mille peategelaseks Eesti tooraine.”

Toidutöötubasid, kuhu mahub korraga 36 inimest, juhendavad teiste seas telesaatest “Eesti parim koolikokk” tuttavad vennad Aaron Thor (15) ja Mattias (13) Härm, kes astuvad üles ka päevajuhtidena. Lisaks leiab aset ka toiduteaduskool, mida viivad läbi 7-aastane Oliver Saluveer koos telesaate Rakett 69 juhi ja tuntud teadlase Aigar Vaiguga. Sündmust rikastavad ka uhke tordi söömine, ekskursioonid kaunilt restaureeritud mõisakoolis ning kooli poolt pakutavad töötoad. Avatud on Kahvliahvi koogiturg, mille lettide taga ootavad lapsed, kes pakuvad enda tehtud lemmikampse.

Osalemine kõigis töötubades on tasuta. Kahvliahvi kokakoolis kaasalöömiseks on soovitatav eelnevalt registreerida. Registreerimise ning koogiturul osalemise info, päevakava ja jooksvat teavet leiab Kahvliahvi kokakooli Facebooki-lehelt: facebook.com/kahvliahvid.

Seekordne kokakoolisündmus saab teoks tänu headele sõpradele-toetajatele: Maaeluministeerium, Laste ja noorte kultuuriaasta 2017 “Mina ka”, Electrolux, Rimi, Salvest, Tere ja kodukokkajate lemmikpood Apelsin.

Sündmuse visuaali autoriks on kujundaja Moonika Maidre, Kahvliahvi kokakooli ning koogituru ala kujunduse loob sisearhitekt ja Ugala teatri peakunstnik Ott Kangur koos tütardega.

Head Uudised GoodNews