1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kas leiad tihti, et sul on tähtsate asjade mäletamisega probleeme?
Kas leiad tihti, et sul on tähtsate asjade mäletamisega probleeme?

Kas leiad tihti, et sul on tähtsate asjade mäletamisega probleeme?

Mälu võimaldab meil salvestada, säilitada ja taasesitada informatsiooni. Mälu puudulik töö on ebamugav. Kõik me unustame vahel midagi – inimese nime, kellega äsja tutvusime, või selle, kas pliit sai välja lülitatud või mitte. Kuidas seda olukorda parandada?

Mäluprobleeme võivad tekitada näiteks vananemine, traagiline sündmus või depressioon. Tõsisematel juhtudel võivad mälu halvenemise põhjustada erinevad haigused nagu Alzheimeri tõbi, dementsus või amneesia.

Mälu parandamiseks saab ette võtta näiteks paastukuuri. Organismi puhastumine aitab kaasa keskendumisele ja seeläbi ka paremale mäletamisele. Lisaks mitmetele muudele paastumise hüvedele nagu parema unekvaliteedi saavutamine, mürkide väljutamine ja ainevahetuse korrastamine, usutakse, et paastumine aitab hoida mõtted selged.

Mälu saab parandada ka letsitiiniga. Letsitiini sisaldavad toiduainetest kõige rohkem munad, maks, sojaoad ja pähklid. Enamik meist ei saa aga seda toiduga piisavalt. Sel juhul on soovitatav kasutada letsitiini sisaldavaid toidulisandeid, näiteks A. Vogeli Lecithin kapsleid. Nendes kapslites sisalduv sojaletsitiin on toodetud vaid mahesojast, sealjuures pole kasutatud GMOsid. Kapsleid peaks võtma 1 kord päevas enne sööki.

Letsitiin on organismile vajalik kõikide süsteemide toimimiseks, mis tähendab, et see on keha ülesehituse aluseks. Eriti vajab letsitiini just närvisüsteem, sealjuures mälu. Lisaks reguleerib letsitiin kolestoroolitaset, parandab naha üldist seisundit ning kaitsebjuuste väljalangemise eest. Letsitiinikapslid on mõeldud eelkõige nõrga hormonaalsüsteemiga, närvilistele ja halva mäluga inimestele, kuid kasutatakse ka seedeprobleemide ning menopausi korral.

Head Uudised GoodNews