1. Avaleht
  2. Tervis
  3. KEHALE, HINGELE, MEELTELE! Tantraõpetajad Himalaya ja Thirak õpetavad, kuidas olla tasakaalus, kohal hetkes ja lõõgastuda
KEHALE, HINGELE, MEELTELE! Tantraõpetajad Himalaya ja Thirak õpetavad, kuidas olla tasakaalus, kohal hetkes ja lõõgastuda

KEHALE, HINGELE, MEELTELE! Tantraõpetajad Himalaya ja Thirak õpetavad, kuidas olla tasakaalus, kohal hetkes ja lõõgastuda

Himalaya ja ThirakTallinnas toimub 27. ja 28. augustil Tantra kursus, kus kohale tulevad tantraõpetajad Himalaya ja Thirak. Tantra on juba pikemat aega idamaiste õpetuste seas huvi keskmes, sest see seondub suuresti seksuaalsega. Mida siis õpetavad peatselt meile saabuvad teadjad?

Peamine Tantra õpetus seisneb selles, kuidas olla kohal ja hetkes. Himalaya ja Thirak’i kursus toetab sind võtma ka järgmise sammu, kogedes ning õppides, kuidas elada hetkes, totaalselt kohal olles ka intiimselt koos kellegi teisega. Nad õpetavad sulle praktilisi vahendeid, kuidas olla rohkem tasakaalus ja lõõgastunud iseendas. Sellel nädalavahetusel on võimalus avastada, kuidas tuua uut teadlikkust mängu, mis toimub initiimsuse ja vabaduse vahel, üksinda olemise ning kellegiga koos olemise vahel, sinu ja teise vahel. Kui see teadlikkus läheb sügavamaks, aitab see sind olla ühenduses uuesti oma loomuliku olekuga, mis ei ole kunagi kadunud, võimaldades sul lõpuks olla vaba raskest koormast kõikide asjade tegemisel ja sooritamisel.

Nendel kahel päeval Thiraki ja Himalayaga on sul on võimalus avastada ja minna sügavale iseenda unikaalses eluenergias läbi harjutuste ning Tantra meditatsioonitehnikate, mis toetavad ja äratavad uue sügavuse ja vibratsiooni sinu meeltes, sinu kehas ja kires ning aitavad sul uuesti avastada oma loomulik olemus. Himalaya ja Thirak õpetavad sul olla tasakaalus, kohal hetkes ja lõõgastuda, minnes sügavamale iseendas. Sellest sügavusest sa leiad julguse näha ja näidata ennast oma individuaalses sensuaalsuses ja kires, selle loomulikkuses ja lihtsuses. Kõikehõlmavas teadlikkuses ei ole vaja enam mingit pingutust, sest Tantra juhtub iseenesest. See uus totaalsus, kohalolek, täiesti ärkvel igas momendis teise inimesega koos olles, jäädes ühendusse oma keha ja meeltega, tähendab, et sa ei vaja enam ühtegi tehnikat või teadmisi. Siis Tantra lihtsalt juhtub, kuna esimest korda sa leiad end täiesti siin: hetkes, elus, ärkvel ja täielikult usaldav oma loomulikku kehatarkust, et vastata lihtsalt ja ausalt, mida iganes järgmine moment sinu ellu toob.

Olles kogenud seda Tantra kvaliteeti, sa näed selle laienemist ja integreerimist oma igapäeva ellu ja kõikidesse igapäevatoimingutesse. Sa näed, et see uus teadlikkus loob värske kvaliteedi kõigesse, mida sa teed, alates toiduvalmistamisest, töötamisest, lastega mängimisest, autoga sõitmisest kuni armatsemiseni. See saab tasahaaval sinu peamiseks sügavuseks ja elumõtteks, sinu olemuse tuumaks — kes sa oled alati olnud. See toob kaasa uue elulisuse, rahu ja suure õnne.

Kes on Himalaya ja Thirak?

1970 aastal otsustas Himalaya minna Indiasse sisemisele rännakule, et avastada erinevaid spirituaalseid teekondi ja meditatsioonitehnikaid, mis aitaksid leida elu sügavamat tähendust. Ta oli jõudnud kõige madalamasse kohta oma elus ning ei leidnud oma elul enam mõtet. Siis tuli tema ellu Osho.

1976 aastal hakkas Himalaya Osho õpilaseks. Osho läheduses viibimine oli tohutu, elumuutev kogemus Himalaya jaoks ja andis talle uue suuna oma elus, tekkis uus eesmärk leida iseenda tõeline olemus.

Alates nendest maagilistest päevadest, 40 aastat tagasi, on Himalaya kirglikult pühendunud lõõgastumisele iseendas; aktsepteerides ja armastades ennast sellisena nagu ta on, olles ühenduses iseenda tõelise olemusega. Vahepealsetel aastatel on ta elanud, töötanud ja mediteerinud mitmes Osho kommuunis üle kogu maailma, aidates teisi nende endi sisemisel teekonnal.

Ta on saanud väljaõppe keha tasakaalustamise ja sügavkudede massaaźis, holistilises massaaźis, colorpuncture, holistilises nõustamises ja Osho meditatiivsete teraapiate ja teadlikkuse tehnikate juhendamises. Ta toob iseenda spirituaalse kogemuse sügavuse igasse gruppi, et aidata ja toetada teisi inimesi leidmaks nende endi sisemise rõõmu ja tasakaalu.

Thirak ja Himalaya kohtusid 2008. aastal ja on partnerid alates sellest ajast. Nad elavad Austraalias aga reisivad tihti maailmas ringi, et jagada inimestega oma kirge meditatsioonis ja transformatsioonis.

Thirak on olnud jurist Mehhikos. Ta lahkus oma praksisest, töötades tsiviil- ja perekonnaseaduse juristina, et täiendada ennast Mehhiko esoteerika koolis ning Gestalt Teraapia Koolis. Iseenda leidmise teekonnal ta õppis “Ishaya meditatsiooni”, Taiji, Ashtanga Joogat, bioenergeetilisi Maya asendeid tervendamiseks, Pilatest, ja tervenemist läbi hingamise. Ta on pakkunud alternatiivseid teraapiaid ja aidanud inimesi, kes kannatavad alkoholiprobleemide, narkootikumide või söömishäirete all. Ta hakkas Osho õpilaseks 2005. aastal ja alates sellest ajast on juhendanud Osho meditatiivseid teraapiaid Müstiline Roos ja No-Mind, samuti ka meditatsioonikursuseid.
Oma 18 aastase kogemuse iseenda arengu ning meditatsiooni alal, aitab Thirak inimesi läbi teraapiate, mis võimaldavad uuesti ühenduda oma elujõu ning elujanuga. Hetkel ta omandab kraadi psühholoogias ja viimased viis aastat on ta töötanud Holistilise Nõustajana ning Töö oma olemusega.

Rohkem infot kursuse kohta leiab SIIT!

Jüri Kukk 

Jüri Kukk Ajakirjanik