1. Avaleht
  2. Tervis
  3. KES SOOVIB, SEE PROOVIB! Häid nippe erinevate terviseprobleemise leevendamiseks
KES SOOVIB, SEE PROOVIB! Häid nippe erinevate terviseprobleemise leevendamiseks

KES SOOVIB, SEE PROOVIB! Häid nippe erinevate terviseprobleemise leevendamiseks

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAEndisajal leevendati tervisemuresid veidi teistmoodi kui tänapäeval.

Heade uudiste portaal toob lugejateni ajalehe Terviseleht abil mõned head nipid, mida endisajal on kasutatud.

Eks lugeja otsustab lõpuks ise, kuidas võidelda jalaseene, pinnust umbe läinud sõrme, suuhügieeni, kõrvetiste ja muude taoliste tervisemuredega aga head lugemist siiski.

 

  • Jalaseene vastu mähiti varvaste ümber ja vahele pesemata lambavilla. Topiti ka lahti löönud küünte alla, nii palju kui võimalik oli. Sokid lambavillamähisele peale. Teha tuleks korduvalt iga päev.
  • Pinnust umbe läinud sõrme või tallaalust raviti musta leivaga. Leib nätsutati suus, lisati lusikatäis soola, pandi linase riide või marli sisse ja haigele kohale. Peale kile ja sokk. Kui niisugune hapu leiva mähis ööpäev talla all kääris, lõi umme tavaliselt lahti.
  • Saialille heldusel ei paista piire olevat. Isegi silmadele olevat kasulik järjepidevalt saialillest loputatud saada. Võetakse 1 spl saialille õisi, valatakse peale klaasitäis keeva vett ja jäetakse 5 tunniks seisma. Jaheda keedusega loputada kinniseid silmi.
  • Õrnade lehtede ja õiekestega vereurmarohi on väärtuslikemaid ravimtaimi. Pidavat aitama ka hamba- ja suuhügieeni parandamiseks. Taim tervelt mullast välja võtta, juured mullast puhtaks ja tahedaks. Puunuiaga ümmarguse kausi põhjas katki suruda ja enam-vähem võrdses koguses viina peale valada. Lasta nädal aega pimedas ja jahedas seista. Kurnata. Klaasitäiesse vette sortsata teelusikatäis urmarohu tinktuuri ja sellega pärast hammaste pesemist suud loputada.
  • Toore kartuli närimine viib ära kõrvetised. Selle vaevuse korral peaks menüüst välja jätma marineeritud toidud, praetud liha, kohvi, puljongi ja gaseeritud joogid. Kõrvetiste korral tuleks süüa väikeste portsjonitena.
  • Väiksemaid põletushaavu raviti tärklisega – põletatud koht raputati tärklisega paksult üle. Päikesepõletuse korral võiks punetavat nahka määrida riivitud jaheda kurgi- või toore riivitud kartulipüreega.
  • Värske mädarõigas leevendab selja- ja liigesevalusid, kõrvakohinat, pööritustunnet. Mädarõigast panna linasele lapile ja mähised valutavatele õlavartele, turjale, kuklale või jalataldadele asetada. Kui nahk kirvendama lööb, mähis kohe ära võtta.
  • Nõrga seedimise korral võib närida iga söögikorra järel köömneid või pruukida neid jahvatatult üks teelusikatäis koos veega.
  • Külmade jalgade vereringet ergutab jalavann vahetult enne magamaminekut. Kaussi valada 2-3 cm kõrguselt külma vett ja jalgu selles 2-3 min energiliselt teineteise vastu hõõruda. Ka meresoolavann – 100 g soola 5 liitri vee kohta – paar korda nädalas teeb head.

Terviselehe saab tellida SIIN!

TerviseLeht-logo-1024x333

Allikas: Terviseleht

Head Uudised GoodNews