1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Kodujuustu abil menüü tervislikumaks
Kodujuustu abil menüü tervislikumaks

Kodujuustu abil menüü tervislikumaks

Kodujuustu abil menüü tervislikumaksValio innustab üleskutsega „Kolm korda kodujuustu nädalas!“ inimesi kasuliku piimatoote osakaalu igapäevamenüüs suurendama.

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul on üleskutse eesmärk tiivustada inimesi muutma oma toiduvalikut tervislikumaks ja kasvatada nende teadlikkust kodujuustu kasulikkusest. „Üleskutse on iseäranis asjakohane praegusel talveperioodil, mil hea enesetunde säilitamiseks on tasakaalustatud toitumine eriti oluline, “ selgitas Kalbin.

Kodujuust on kõrgelt hinnatud kõrge valgu- ja kaltsiumisisalduse poolest, mis täidavad organismi ehituses ja talituses keskset rolli. „Seetõttu kutsumegi oma tarbijaid üles sööma kodujuustu vähemalt kolmel korral nädalas ning jagama üleskutset ka oma pere ja sõpradega, et ühiselt oma toidusedelisse rohkem väärtust tuua,“ sõnas ta.

Kodujuustu kasutusvõimalused toidu valmistamisel on väga laiad. „Kodujuustu abil saab vähese vaevaga valmistada kiireid salateid ja võleivakatteid, aga ka hõrke pirukaid ning küpsetisi. Kuna kodujuustu valik meie poelettidel on väga mitmekülgne, peame oluliseks valgustada tarbijat selle võimaluste ja tervistavate omaduste teemal,“ selgitas Kalbin kampaania tausta.

Kodujuust on teraline piimatoode, mis sarnaneb tootmisprotsessi poolest enim juustuga. Kodujuustu valmistatakse pastöriseeritud rasvata piimast ja selles on esindatud kõik põhitoitained: rasvad, süsivesikud ja valgud. Valmimisprotsessi käigus lisatakse kodujuustule rasvasuse reguleerimiseks rõõska või hapukoort ning maitse varieerimiseks näiteks moose või muid lisandeid. Seetõttu leidub turul nii magusaid kui soolaseid, nii madalama kui ka kõrgema rasvasisaldusega tooteid.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Rohkem kui 360 töötajaga Valio Eesti on juhtivaid kohalikke toorpiima kokkuostjaid, piimatoodete, sh juustude, eksportijaid ning Võru ja Laeva üks suurimaid tööandjaid. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.

Head Uudised GoodNews