1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. KOKAKOOL! Seenenäitusel saab osa ka Kahvliahvi kokakoolist
KOKAKOOL! Seenenäitusel saab osa ka Kahvliahvi kokakoolist

KOKAKOOL! Seenenäitusel saab osa ka Kahvliahvi kokakoolist

Sänna lapsed Fotod: Hele-Mai Alamaa
Sänna lapsed
Fotod: Hele-Mai Alamaa

Juba sel laupäeval, 24. septembril, leiab Eesti Loodusmuuseumis seenenäituse raames aset Kahvliahvi kokakooli sündmus. Seekord võetakse seen ja tehakse sest lihtsat, aga ägedat toitu. Seen satub grillile ja leiab end hummusest. Valmib ka “maailma pikim mustikametsarong”.

“Lapsed on tegelikult ühed metsikud tegelased, kes on tänulikud, kui nad on saanud meiega looduses uidata,” räägib kokakooli eestvedaja Merle Liivak. “Tahaks nii ennast kui ka teisi innustada metsaskäike ette võtma, metsaande tundma ja neist mõnusaid hõrgutisi valmistama. Seentest annab ju teha nii palju muud, kui klassikaline seenekaste!”

Toredal koguperesündmusel asuvad hoogsalt tunde andma ETV peatselt ekraanile jõudva telesaate “Eesti parim koolikokk” saatejuhid Kaidor Kahar ja Eero Reinu, kohviku Klaus peakokk Toomas Lääts ning Sänna Leiutajate Külakooli lapsed. Kokkama ja kokkamist uudistama on oodatud lapsed, kes oskavad nuga käes hoid ja nende pereliikmed.

Kaidor Kahar ja Eero Reinu Foto: Renee Altrov
Kaidor Kahar ja Eero Reinu
Foto: Renee Altrov

Seekord saab kaasa lüüa ka põnevas gerilja-aktsioonis “Murrame välja!”, mida viivad läbi Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna tudengid Andrea Tamm ja Ann Press, kes on rohkelt tähelepanu kogunud LasnaVILJAmäe autorid. Häppeningi käigus murravad Seene-Mikud ja Seene-Mannid Loodusmuuseumist välja, levitamaks sõnumit, et linnalaps vajab rohkem metsikut, liigselt korrastamata ruumi, kus vabalt joosta, karata, ronida ja looduse imesid avastada.

Merle Liivak Foto: Krõõt Tarkmeel
Merle Liivak
Foto: Krõõt Tarkmeel

Päevakava, registreerimisinfo ja jooksvat teavet leiab Kahvliahvi kokakooli Facebooki-lehelt: facebook.com/kahvliahvid. Seekordne kokakoolisündmus saab teoks tänu headele sõpradele-toetajatele: RMK, Rimi, Electrolux, E-Lux, kauplus Apelsin ja kohvik Fellin.

Head Uudised GoodNews