1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Kolm tervisesõbralikku põhjust, miks süüa kodujuustu
Kolm tervisesõbralikku põhjust, miks süüa kodujuustu

Kolm tervisesõbralikku põhjust, miks süüa kodujuustu

KodujuustKodujuust on inimeste seas kõrgelt hinnatud piimatoode, mis võlub oma maheda maitse ning mitmekülgsete kasutusvõimalustega. Alma kodujuustukategooria juht Nele Jõemaa toob välja kodujuustu kolm tervistavat omadust, mis õigustavad väärt piimatoote kindlat positsiooni eestimaalaste toidusedelis.

  1. Väärtuslikud valgud. Kodujuustu hinnatakse kõrge valgusisalduse poolest, mis täidab organismi ehituses ja talituses ühte keskset rolli. Eesti poelettidel leiduvate kodujuustude keskmine valgusisaldus on 10-14 grammi 100 grammi kohta, mis tagab viiendiku päevasest valguvajadusest.Kodujuustu happeline keskkond muudab valgud ka kergemini seeditavaks ning organismil on neid hõlpsam omastada.
  1. Kasulik kaltsium. Kaltsium kuulub tähtsamate mineraalide hulka, mida on parim omastada piimatooteid ja sealhulgas kodujuustu süües. Võrreldes vedelate piimatoodetega on kodujuustu kaltsiumisisaldus madalam, ent regulaarse tarbimise korral on see arvestatav kaltsiumiallikas, mida on mugav teiste tervistavate toiduainetega kombineerida.
  1. Hädavajalikud rasvhapped. Kodujuustust saadav rasv sisaldab mitmesuguseid rasvhappeid, mis aitavad täita organismis paljusid ülesandeid. Rasvasisaldust kodujuustus reguleeritakse rõõsa koore või hapukoore lisamisega. Seetõttu saab vastavalt eelistusele valida nii rammusaid kui ka väherasvaseid kodujuuste, et tagada tasakaalustatud ja mitmekesine toidumenüü.
Head Uudised GoodNews