1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Konkursile “Kuidas panna õpilased rohkem köögivilju sööma?” laekus kokku 696 huvitavat ideed
Konkursile “Kuidas panna õpilased rohkem köögivilju sööma?” laekus kokku 696 huvitavat ideed

Konkursile “Kuidas panna õpilased rohkem köögivilju sööma?” laekus kokku 696 huvitavat ideed

vegetablesTervise Arengu Instituudi korraldatud õpilaste omaloomingukonkursile „Kuidas panna õpilased rohkem köögivilju sööma?“ laekus kokku 696 tööd, mida oli poole võrra enam, kui eelmisel aastal. Laekunud töödest 624 olid joonistused ja 72 videod. Õpilaste peamiseks ideeks oli, et köögiviljad tuleb teha atraktiivseks ning neile ja neist valmistatud toitudele tuleks omistada supervõimed.

Konkursi projektijuht Käroliin Andrejeva sõnul pakkusid õpilased veel välja, et vahetundide ajal võiksid köögiviljad pidevalt laudadel kättesaadavad olla. „Samuti pakuti välja, et koolides, kus on snäkiautomaadid, võiksid neis olla tervislikumad valikud ehk värsked köögiviljad. Läbi võiks viia degusteerimisi ja nooremates klassides korraldada teemakohaseid mänge, kus auhindadeks on köögiviljad.“

Konkursi teema oli suunatud köögiviljadele, sest nende söömisega on suuremaid probleeme kui puuviljadega. „Seda tõestasid ka mitmed tööd, kus toodi välja, et köögiviljad ei maitse lastele ja et nad sööksid neid ainult siis, kui selle eest saaks preemiaks näiteks jäätise,“ lisas Andrejeva. Siiski jäi õpilaste töödest peamise sõnumina kajama, et köögiviljade söömine toob hea tervise, teeb tugevaks ja vastupidavaks.

Konkursi esikohad läksid Tartu Aleksnder Puškini kooli ja Tallinna 32. Keskkooli õpilasele. Parima video auhind läks Mikitamäe Kooli 7. klassi tehtud videole.

Head Uudised GoodNews