1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Konverents võttis vaatluse alla töökohal suitsetamise
Konverents võttis vaatluse alla töökohal suitsetamise

Konverents võttis vaatluse alla töökohal suitsetamise

SmokingTervise Arengu Instituut korraldas täna Tallinnas konverentsi „Tubakaennetus töökohal“, et anda ülevaade tööandja rollist ja võimalustest töökohtades tubakatarvitamist ennetada või piirata.

Instituudi vanemspetsialist Külli Luuki sõnul on Eestis iga neljas tööealine täiskasvanu igapäevasuitsetaja. „Tubakas on üheks oluliseks riskiteguriks, mis laastab meie inimeste tervist, elujõudu ja töövõimet kõige enam,“ lausus Luuk.

Ta lisas, et neid inimesi, kes puutuvad oma töökohas kokku tubakasuitsuga, on 19%. Kümme aastat tagasi oli selliseid töötajaid 36%. „Tahame, et üha enam tööandjaid mõistaks, et töötajate tervise, töövõime ja heaolu tagamiseks on töökohal tubakavaba keskkonna loomine ja hoidmine väga olulised ning toovad kasu nii töötajale kui tööandjale endale,“ lausus Luuk. „Tubakatarvitamise vähendamine saab olla edukas juhul, kui erinevad sektorid samas suunas pingutusi teevad.“

Konverentsil tutvustati ka äsja trükist tulnud juhendmaterjali „Tubakavaba töökoht – abiks tööandjale“, mis jagab nõuandeid ning hea praktika näiteid nii Eestist kui teistest riikidest. Materjal on mõeldud nii neile ettevõtetele, kes on tubakavaba keskkonna loomisega juba alustanud kui neile, kes sellega alles alustavad.

Konverentsil esinesid Tervise Arengu Instituudi ja Sotsiaalministeeriumi eksperdid ning Tallinna Tehnikaülikooli teadlased. Oma asutuste häid praktikaid tubakavaba keskkonna loomisel jagasid Ida-Tallinna Keskhaigla ja SG Glass Estonia SE.

Head Uudised GoodNews