1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. KOOLIKOKK! Septembrist alustab Eesti esimene koolikokkade televõistlus „Üle Eesti koolikokk“
KOOLIKOKK! Septembrist alustab Eesti esimene koolikokkade televõistlus „Üle Eesti koolikokk“

KOOLIKOKK! Septembrist alustab Eesti esimene koolikokkade televõistlus „Üle Eesti koolikokk“

juurviljadSelle aasta septembris läheb ETV-s eetrisse Eesti esimene koolikokkade televõistlus „Üle Eesti koolikokk“. Televõistlus toimub Tervise Arengu Instituudi (TAI) ja Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) koostöös.

Televõistlust võib pidada konkursi „Parim koolisöökla“ järglaseks. Nii nagu TAI varasema konkursi, on ka telesaate eesmärkideks koolikoka ameti väärtustamine ja koolisöögile suurema tähelepanu pööramine.

Televõistlusel võivad osaleda kõik koolid üle Eesti. Osalemise eeltingimus on, et koolis peab olema oma köök ja toit valmima koha peal.

Televõistlusele registreerimine kestab 30. aprillini. Oma osalemissoov koos kooli juhtkonna soovituskirjaga tuleb saata aadressile koolikokk@err.ee.

ERR kinnitab osalemissoovi ning järgnevalt palub osalejail saata ERR-ile ka ühe koolinädala reaalselt kasutusel olev lõunamenüü põhikooli kolmandale astmele koos kõikide menüüs kasutatud roogade tehnoloogiliste kaartidega. Samuti lepib ERR iga kooliga kokku aja, millal kooli ja nende kokkadega kohtuma tullakse.

Saatesse võistlema pääsejad valivad koolide külastusinfo ja menüüde põhjal ühiselt välja telemeeskond ja TAI esindajad. Eelvoorust pääseb edasi kokku 12 kooli ning nende nimed selguvad mai lõpuks.

Võistlus stardib koos kooliaasta algusega septembri 3. nädalal ja filmimas käiakse kõigis 12 koolis. Stuudiovoorudesse pääsevad edasi kuus parimat ning neil tuleks salvestusteks aega varuda oktoobri keskpaigaks.

Saadet hakkavad juhtima Eero Reinu ja Kaidor Kahar. Eero on muude ametite kõrvalt teinud ka koka tööd ning omab vastavat kvalifikatsiooni ning Kaidor on osav kodukokk. Mõlema mehe peres kasvavad lapsed, kellest esimesed asuvad sügisest ka kooliteele.

Muudame koos koolisöögi ja koolikoka ameti popiks!

Allikas: Tervise Arengu Instituut

Head Uudised GoodNews