1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kõrgkool kinkis Eestile 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse läbinud inimest
Kõrgkool kinkis Eestile 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse läbinud inimest

Kõrgkool kinkis Eestile 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse läbinud inimest

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool seadis käesoleva aasta alguses eesmärgiks kinkida Eesti Vabariigile 100. aastapäevaks 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse “Sinu käed päästavad elu” läbinud Eesti inimest, et tõsta elanikkonna teadlikkust esmaabi andmises ja õpetada elustamisvõtteid. 18. aprillil Statistikaametis toimunud koolituspäeval sai eesmärk täidetud.

Elustamis- ja esmaabikoolituse “Sinu käed päästavad elu” läbiviimisega, mille raames õpetati abivajaja esmast hindamist, abi kutsumist ja ohutust abistamisel, südamemassaaži ning stabiilset küliliasendit, alustas Tallinna Tervishoiu Kõrgkool käesoleva aasta jaanuaris. Koolitusel osalesid nii lasteaialapsed kui kooliõpilased, erinevate ettevõtete, organisatsioonide ja riigiasutuste töötajad üle Eesti, kes käisid elustamisvõtteid ja esmaabi õppimas kõrgkoolis või läksid koolitajad ise huviliste juurde. Iga koolituse läbinu sai tõendi ning püstitatud eesmärk, 1000 koolitatud inimest, sai täidetud 18. aprillil, mil väljastati tõend numbriga 1000 Statistikaametis toimunud koolituspäeval.

Üks kolmest projekti juhist, Piret Gilden, tänas kõiki koolitusega seotud inimesi – nii koolitajaid kui koolitatavaid. “See on suurepärane tunne, kui sind organisatsioonis oodatakse, võetakse koolitusest aktiivselt osa ning jagatakse arvamust, et koolituselt saadud teadmised peaksid olema igal inimesel”. “Kuigi 1000. tõendi andsime juba välja,” lisas teine projektijuht Pia Pedanik “jätkame koolitustega veel ligikaudu 300 inimese koolitamiseks. Koolitusele registreerumine on tänaseks lukus, kuid jälgige infot kõrgkooli kodulehel – võib-olla jätkame ettevõtmisega sügisel!”.

Kolmanda projektijuhi Ljudmila Linniku sõnutsi täitis kingitus lisaks Eesti elanikkonna harimisele veel ka teist eesmärki. “Elustamis- ja esmaabikoolitust “Sinu käed päästavad elu” viidi läbi küll õppejõudude juhendamisel, kuid koolitajateks olid enamjaolt kõrgkooli õe õppekava üliõpilased, kes said seeläbi võimaluse omal käel erinevaid õpetamismeetodeid proovida. Kõige paremini õpib inimene õpetades, mistõttu oli koolituste läbiviimine meie õppuritele heaks praktikaks,” ütles Linnik.

Head Uudised GoodNews