1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kuressaare haigla liitus Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondiga
Kuressaare haigla liitus Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondiga

Kuressaare haigla liitus Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondiga

Detsembri keskpaigas liitus Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondiga Kuressaare haigla sünnitus-ja günekoloogiaosakond, mis vajab vastsündinute jaoks uusi seadmeid.

Kuressaare haigla vastutav ämmaemand Mari-Liis Aus loodab koostöös fondiga pakkuda tulevikus veelgi kvaliteetsemat sünnitusabi ja nõustamisteenust. „Hetkel teeme koostööd ITK naistekliinikuga ning iga kuu esimesel nädalal käib nende naistearst meil valvetööd tegemas ja naistenõuandlas vastuvõttu tegemas,”sõnas Aus.

„Ma loodan, et meie koostöö sünnitusmajade toetusfondiga näitab kogu Eestile, et elu käib ka väljaspool Tallinnat ja Tartut. Olenemata asukohast on igal Eesti riigi kodanikul õigus saada kvaliteetset arstiabi ja seda me siin teemegi,” lausus Aus.

Kuressaare haiglas sünnib tänu kolmele naistearstile, ühele lastearstile, kaheksale ämmaemandale, neljale lasteõele ja kolmele põetajale igal aastal umbes 250 uut ilmakodanikku. Fondi abiga loodavad haigla töötajad saada uue vastsündinute elustamislaua, kaks sünnitusvoodit, KTG-aparaadi ja viia ellu simulaatornukuga tehtavaid vastsündinu elustamiskoolitusi.

Toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann lubab Kuressaare haigla vajadustega koheselt tegeleda, pöördudes eeskätt kohalike ettevõtjate poole ja alustades nendega koostöö läbirääkimisi. „Paar väikest ettevõtet Saaremaalt on juba õla alla pannud ja toetavad iga toote müügiga ka toetusfondi. Loodetavasti on kohalikud ettevõtted koostööaltid ja valmis kohalikku sünnitusmajja panustama,” ütles Friedemann.

Kuressaare haigla sünnitusosakond on kuues fondiga ühinenud haigla. Varasemalt on liitunud Pelgulinna sünnitusmaja, Pärnu haigla sünnitusosakond, Lõuna-Eesti Haigla, Rakvere haigla ja Viljandi haigla sünnitusosakond.

Head Uudised GoodNews