1. Avaleht
  2. Tervis
  3. KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Mai-Liis Kivistiku kolm soovitust talvel immuunsuse tugevdamiseks
KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Mai-Liis Kivistiku kolm soovitust talvel immuunsuse tugevdamiseks

KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Mai-Liis Kivistiku kolm soovitust talvel immuunsuse tugevdamiseks

Raadio 2 saates “R2 Pulss” käis saatejuht Taavi Libel külas MaiWistiku looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik, kes rääkis, kuidas inimene võiks külmal ja viirusterohkel talvel käituda, et enda tervist hoida. Ehkki talv on pooleldi läbi, pole Mai-Liisi sõnul sugugi hilja ka praegu alustada. Kui ei jõudnud ravimtaimi korjata, on erinevaid poode, kust neid osta saab.

Proovi lume peal kõndimist!

Kuna praegu on õues lund piisavalt, on kõige parem immuunsuse tugevdaja Mai-Liisi sõnul hommikul lume peal kõndimine. Alustuseks soovitab ta teha 10 sammu, soovi korral rohkem, aga kindlasti ei tasuks ka liiale minna. Kui tunned, et hakkab külm, on seda juba palju. Tule tuppa ja proovi homme uuesti.

Eriti soovitab Mai-Liis lume peal kõndimist neile, kellel on külmad käed ja jalad. Kui aga lume peal paljajalu kõndimine tundub liig, soovitab ta võtta jope seljast ja mõned minutid külmas olla – see aitab end karastada.

Regulaarsuse mõttes peab igaüks ise vaatama, kas teha seda iga päev või hoopiski paar korda nädalas. Küll aga on kindel see, et kui 10 sammu on tehtud, on erksus sees ja kohvi pole enam vaja!

Maitsesta toitu kodumaisete taimedega

Mai-Liis nendib, et paljud inimesed kardavad kasutada taimi toidus. Ta rahustab, et Eestis ei ole sellist ravimtaime, mis oleks tohutult mürgine. Kui pole enne taimega kokku puutunud, tasub mõistagi selle kohta uurida, aga üldiselt võiks ravimtaimi julgemalt kasutada ja katsetada.

Näiteks võiks kasutada liha peal, salatis või aurutatud juurviljadel punet, tüümiani, salveid.

Ravimtaimed on mikroobidevastased ja aitavad tugevdada immuunsust.

Taimevanni!

Kui hommikut alustada lumelkõnniga, annab see energiat, kuid õhtul rahustuseks sobib hoopiski ravimtaimedega vann. Mai-Liis lisab, et kui vanni pole, sobib hästi tegemiseks ka jalavann.

Kuna praegu kaasneb pimeda ajaga palju ärevust, võiks vannivette panna kummelit, humalat ja naistepuna.

Ta jagab nippi, et tihti korjatakse suvel ravimtaimi, mis jäävad kapinurka pikaks ajaks. Soovitatav on taimi kasutada aasta jooksul, aga kui need on ka 2-3 aastat olnud kapis, võib need julgelt panna vannivette.

KUULA RAADIO 2 INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews