Avaleht Toitumine Lihtsate ja maitsvate argiroogade töötuba
Lihtsate ja maitsvate argiroogade töötuba

Lihtsate ja maitsvate argiroogade töötuba

Toitumisterapeut Hiie Järva korraldab 31. mail Koogil töötoa, kus paneb rõhku sellele, et ka lihtsas ja kiiresti valmivas toidus peitub võlu ja hea maitse.

Kiire elutempo juures tihtipeale unustatakse tervislikult süüa või unustatakse üldse süüa. Antud töötuba ongi selle eesmärgiga, et anda häid nippe kiiresti valmivateks tervislikeks toitudeks. Maitsev ja lihtne ei pea alati olema keeruline.

Toidud, mida valmistatakse:

  • Tervislik värviline odrasalat rohke köögiviljaga ja maitseürtidega
  • Lihtsad toortatrajahu-seesamiseemne paneeringus kalapulgad
  • Ülilihtsad ja maitsvad taimsed määrded: oliivimääre ja kikerherne-päikesekuivatatud tomati määre
  • Suu teeb magusaks kodune jogurti-marjakook

Valmistatavad toidud on nisuvabad ja piimatoodetevabad.

„Toitude valmistamise kõrvale jagan näpunäiteid, milliseid toite poes valida, milliseid lisaaineid tasuks tooteetikettidel jälgida ja räägin pisut ka e-ainetest. Jagan mõtteid ka sellest, kuidas oleks hea sööke omavahel kombineerida ning millised on paremad ja tervislikumad valikud meie söögilauale,“ ütleb Hiie.

Osaleja saab kaasa retseptid toitudest, mida kohapeal valmistatakse.

Hiie Järva on läbinud Annely Sootsi Koolituse Tervisekoolis toitumisnõustaja, tervisenõustaja toitumise alal ja toitumisterapeudi õppe. Ühtlasi on tal ka kokandusalane baasharidus.