1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Liina Kersna: reisilt tulles on oluline minna testima ja jääda eneseisolatsiooni
Liina Kersna: reisilt tulles on oluline minna testima ja jääda eneseisolatsiooni

Liina Kersna: reisilt tulles on oluline minna testima ja jääda eneseisolatsiooni

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna tuletab meelde, et koolivaheaja reisilt tulles on oluline kasutada kõiki vajalikke ohutusmeetmeid: käia testimas ning jääda eneseisolatsiooni, seda on oluline järgida ka lastel ja noortel. Riike, kust naastes ei pea jääma isolatsiooni, on praegu vaid üksikuid.

„Me peame olema väga ettevaatlikud, et pärast koolivaheaega ei kasvaks koroonaviiruse uute tüvede levik,“ ütles minister Kersna. „Ma olen väga tänulik, et paljud pered võtsid tõsiselt soovitust veeta seekordne kevadvaheaeg Eestis. Võrreldes veebruari koolivaheajaga on seekord reisijate arv kordades väiksem,“ lisas minister. „Siiski on paljud puhkusereisidel Egiptuses, Türgis või mõnes muus soojas riigis. Nii enda kui teiste kaitsmiseks on koju jõudes eriti oluline käia testimas ning pidada kinni isolatsioonireegiltest, et viirus ei jõuaks koolidesse ja lasteaedadesse,” sõnas minister.

Valitsus on otsustanud, et kui koroonaviiruse näitajad jätkavad langustrendi, saavad alates 3. maist 1.-4. klassi õpilased üle Eesti naasta kontaktõppesse.

Tulles riigist, mida ei ole välisministeeriumi veebilehel madalama riskiga riikide hulgas nimetatud, peab õpilane jääma 10 päevaks eneseisolatsiooni või tegema mitte väiksema kui kuue päevase vahega kaks PCR-koroonatesti. Esimese testi võib teha välisriigis kuni 72 tundi enne Eestisse saabumist või kohe pärast riiki jõudmist. Kooli, lasteaeda või huviringi võib naasta alles pärast teist negatiivset testitulemust.

Eesti riiki sisenedes tuleb täita piiriületaja ankeet, mille leiab Terviseameti iseteeninduse lehelt.

Head Uudised GoodNews