Avaleht Toitumine Liis Hainla: taimetoidu trend on Eestis juba kohal, küsimus on, kuidas seda trendi kasumlikult järgida
Liis Hainla: taimetoidu trend on Eestis juba kohal, küsimus on, kuidas seda trendi kasumlikult järgida

Liis Hainla: taimetoidu trend on Eestis juba kohal, küsimus on, kuidas seda trendi kasumlikult järgida

8. oktoobril toimub Tallinnas rahvusvaheline toidukonverents Food Innovation Summit, mille peaesinejaks on USA idufirma Finless Foodsi eestlannast toidutehnoloog Mariliis Holm. Menukas biotehnoloogia ettevõte on välja töötamas ainulaadset laboritingimustes kasvatatud kala.

Finless Foodsi laborikala eesmärgiks on muuta maailma toidutootmine jätkusuutlikumaks ja eetilisemaks võrreldes kalavarusid kurnava ookeanipüügiga. Laborikala tootmiseks võetakse kalalt rakk, mis pannakse kasvama laboritingimustesse, et valmiks söödav lihakude. Laborikalale ja -lihale ennustatakse suurt olulisust toidutööstuse tulevikus.

„Mul on hea meel Eestisse laborikalast rääkima tulla, kuna siinsed toidutootjad on teema vastu juba suurt huvi näidanud,” sõnas Finless Foodsi toidutehnoloog ja Food Innovation Summiti peakülaline Mariliis Holm.

Lisaks viimastele arengutele toidutehnoloogias käsitleb oktoobrikuine konverents ka kiiresti kasvavat taimetoidusektorit ning selle mõju toiduainetööstusele. Teema üle arutlevad nii taimetoidu ettevõtted Eestist ja Soomest ka hiljuti taimse tootevaliku turule toonud suurfirmad Balbiino ja Hesburger.

„Food Innovation Summit toob kokku toidutootjad, jaemüüjad ja restoranid, et luua olulisi kontakte ning vahetada teadmisi taimsete toodete arenduse osas,” kommenteeris konverentsi projektijuht Liis Hainla. „Taimetoidu trend on Eestis juba kohal, küsimus on, kuidas seda trendi kasumlikult järgida,” lisas Hainla.

Kommentaarid